Naslovnica Vijesti Hrvatska

Divjak: Još uvijek nismo spoznali da je ljudski kapital ključan

– U budućnosti najviše šanse ima onaj tko je dobar u fundamentalnim znanjima i socijalnim vještinama – kazala je ministrica
27. lipnja 2018. u 15:42 11 komentara 365 prikaza
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/5

– Ljudski kapital je ključan, no mi to još do kraja nismo spoznali, kao što nismo još ni do kraja prepoznali da je obrazovanje investicija. Dugoročna investicija čiji se rezultati vide tek kroz dvije, tri godine – poručila je tako ministrica obrazovanja Blaženka Divjak na  održanom okruglom stolu u Ministarstvu znanosti i obrazovanja pod nazivom “Obrazovanje i tržište rada u digitalnom dobu”.

sigurna radna mjesta Divjak: Važno je da učenici pri upisu u srednju školu budu svjesni prilika na tržištu rada

Dapače ministrica Divjak je poručila da još uvijek postoji nekritički otpor prema digitalnoj transformaciji u školama, te kazala da upravo naglasak treba biti na STEM područjima.

[video: 25566 / ]

– U budućnosti najviše šanse ima onaj tko je dobar u fundamentalnim znanjima i socijalnim vještinama – kazala je.

Uz sugovornike Nenada Bakića, Maruške Vizek, ravnateljice Ekonomskoga instituta te Davora Majetića iz Hrvatske udruge poslodavaca istaknula je kako digitalizacija nije budućnost nego sadašnjost.

Poručila je ujedno da će se učinci reforme obrazovanja moći vidjeti tek kroz naredno razdoblje.

Blaženka Divjak MINISTRICA OBRAZOVANJA Divjak: Nepotrebno se dizala panika, branitelji nisu tražili prednost na natječajima Superfinale Croatian Makers lige na Zagrebačkom velesajmu Croatian Makers Ministrica Divjak obišla natjecanje učenika u robotici i programiranju

 

Zdravstveno osiguranje
Koliko košta zdravlje u 2019. i kako izbjeći duge liste čekanja

A1 izdvaja za Vas

 • jozo1962:

  Ovo što piše u naslovu nije istina: pa još je drug Tito govorio (a drug Franjo poput papagaja ponavljao i za to dobio generalski čvarak): čovjek je naše najveće bogatstvo.

 • Avatar Ivo Hrvatina
  Ivo Hrvatina:

  Divjak: Još uvijek nismo spoznali da je ljudski kapital ključan u slozenom domoljubnom procesu strucnog kopanja po kontejneru kao svoj na svome.

 • Deleted user:

  Ministarka Divljak.