Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBRAZOVANJE U NOVOM DOBU

Divjak: Još uvijek nismo spoznali da je ljudski kapital ključan

Foto: Žarko Bašić/Pixsell
1/5
27.06.2018.
u 15:42

– U budućnosti najviše šanse ima onaj tko je dobar u fundamentalnim znanjima i socijalnim vještinama – kazala je ministrica

– Ljudski kapital je ključan, no mi to još do kraja nismo spoznali, kao što nismo još ni do kraja prepoznali da je obrazovanje investicija. Dugoročna investicija čiji se rezultati vide tek kroz dvije, tri godine – poručila je tako ministrica obrazovanja Blaženka Divjak na  održanom okruglom stolu u Ministarstvu znanosti i obrazovanja pod nazivom “Obrazovanje i tržište rada u digitalnom dobu”.

Dapače ministrica Divjak je poručila da još uvijek postoji nekritički otpor prema digitalnoj transformaciji u školama, te kazala da upravo naglasak treba biti na STEM područjima.

– U budućnosti najviše šanse ima onaj tko je dobar u fundamentalnim znanjima i socijalnim vještinama – kazala je.

Uz sugovornike Nenada Bakića, Maruške Vizek, ravnateljice Ekonomskoga instituta te Davora Majetića iz Hrvatske udruge poslodavaca istaknula je kako digitalizacija nije budućnost nego sadašnjost.

Poručila je ujedno da će se učinci reforme obrazovanja moći vidjeti tek kroz naredno razdoblje.

 

Komentara 11

Avatar Ivo Hrvatina
Ivo Hrvatina
16:02 27.06.2018.

Divjak: Još uvijek nismo spoznali da je ljudski kapital ključan u slozenom domoljubnom procesu strucnog kopanja po kontejneru kao svoj na svome.

JO
jozo1962
16:05 27.06.2018.

Ovo što piše u naslovu nije istina: pa još je drug Tito govorio (a drug Franjo poput papagaja ponavljao i za to dobio generalski čvarak): čovjek je naše najveće bogatstvo.

DU
Deleted user
16:07 27.06.2018.

Ministarka Divljak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije