Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sigurna radna mjesta

Divjak: Važno je da učenici pri upisu u srednju školu budu svjesni prilika na tržištu rada

Foto: Matija Habljak/PIXSELL
26.06.2018.
u 15:47

''Osim osobnih prioriteta važno je da roditelji zajedno s učenicima donesu odluke o budućnosti svjesni prilika i mogućnosti na tržištu rada, a velika šansa leži upravo u strukovnom obrazovanju u čiju reformu ove godine ulažemo milijardu kuna iz EU fondova ''

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak uputila je u utorak poruku u povodu početka upisa u srednje škole istaknuvši kako je važno da učenici zajedno s roditeljima donesu odluke svjesni prilika i mogućnosti na tržištu rada, dodavši kako velika šansa leži upravo u strukovnom obrazovanju u čiju se reformu ove godine ulaže milijardu kuna iz EU fondova.

"Za početak, želim svim učenicima koji ovih dana upisuju srednju školu sreću pri upisu, da upišu upravo ono što im je osobni prioritet. Prema informacijama kojima raspolažem online sustav upisa je stabilan i proces ide svojim predviđenim tijekom", rekla je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

"Osim osobnih prioriteta važno je da roditelji zajedno s učenicima donesu odluke o budućnosti svjesni prilika i mogućnosti na tržištu rada, a velika šansa leži upravo u strukovnom obrazovanju u čiju reformu ove godine ulažemo milijardu kuna iz EU fondova - zaista nepravedno zaboravljenom dijelu srednjoškolskog obrazovanja koje nakon završetka dokazano daje dobre uvjete rada i sigurna radna mjesta", poručila je ministrica.

Upisi u prvi razred srednje škole u školskoj godini 2018./19. počeli su danas u 12 sati, a ogledne ljestvice poretka bit će vidljive od 22 sata. 

Prijave obrazovnih programa trajat će do 10. srpnja uz iznimku kojih koji zahtijevaju dodatne provjere, a koji će se mogu prijavljivati do 2. srpnja.

Dodatni ispiti i provjere provodit će se od 3. do 6. srpnja.

Konačne ljestvice poretka za sve programe bit će objavljene 13. srpnja. 

1/12

Komentara 12

AA
aabbcc
20:39 26.06.2018.

Učenici, djeca su da upisuju skole koje su im odrasli pripremili a Divljak bi trebala da misli koje skole i gdje trebaju biti ,

KO
kordunmoj75
10:54 27.06.2018.

Kako to da djeca sama sebi odedjuju smjer skolovanja,zar se za takvo nesto u Hrvatskoj ne pitaju nastavnici,pa onda profesori,kao i na zapdu.

Avatar rijetko kulturan
rijetko kulturan
18:50 26.06.2018.

Još jedna koja se iz petnih žila trudi prestići Anemičnog i precjednicu...dakle, MINISTRICE OBRAZOVANJA, a da za promjenu država učini kakav plan? Znate, angažirate stručnjake iz potrebnih područja koji su kvalificirani analizirati i odrediti dugogodišnji plan, a ne da roditelji koji nisu kvalificirani dobiju ulogu kakve vidjelice. To se neće dogoditi jer bi to značilo da će neki nastavnici i profesori na pauzu zbog smanjenja ili povećavanja kvota u pojedinim školama pa bi moglo značiti gubitak izbora. Skandalozna izjava u svakom pogledu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije