Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grižane

Crno vino gradonačelnika Crikvenice potuklo konkurenciju

Ponosni vlasnici zlatnih diploma : (slijeva) Slavko Šipek za bijelo vino na starinski način, Damir Rukavina za crno vino i Boris Bruketa za bijelo vino
Foto: Anton Ficko/VLM
1/5
13.11.2010.
u 15:55

Ocjenjivanje vina domaćih vinara i vinogradara amatera iz Vinodolske doline, ove se godine održalo 11. put

Ocjenjivanje vina domaćih vinara i vinogradara amatera iz Vinodolske doline, koje se ove godine održalo 11. put očekivano je i iznova bilo središnji događaj petodnevne proslave Martinja, Dana mjesta Grižana i blagdana njegova nebeskog zaštitnika sv. Martina. Na kušanje žiriju u sastavu Tomislav Raguž, Vladimir Budimir, Željka Crnić, Tomislav Marušić i Mladen Barac proizvođači koji se pravljenjem vina isključivo bave za svoj gušt donijeli su 28 vina, i to 12 crnih, 10 bijelih i 6 bijelih spravljenih na starinski način pod "dropima".

Ocjenjujući miris, boju i okus mladog vina članovi žirija su "presudili" i zlatne diplome ove godine dodijelili crikveničkom gradonačelniku Damiru Rukavini za crno vino, Tribaljcu Borisu Bruketi za bijelo vino i Šmričaninu Slavku Šipeku za bijelo vino na starinski način.

Drugo i treće mjesto u kategoriji crnih vina osvojili su Tomislav Rogović i Boris Bruketa, u kategorijih bijelih Mate Bruketa i Željko Blažičević, te u kategoriji bijelih na strainski Željko Blažičević Kotorkin i Neven Barac.

Bez obzira na diplome, priznanja i zahvalnice, nezadovoljnih nije bilo - bar ne javno obznanjenih - a za to su se pobrinuli organizatori osiguravši obilnu okrjepu i veselicu uz Griške tamburaše. Slavlje se nastavlja večeras na otvorenom turniru u pikadu za umirovljenike i prigodnim plesom nakon njega, a završava sutrašnjim rurnirom u popularnom marijašu.

Pod pokroviteljstvom Vinodolske općine i njezine turističke zajednice, proslavu Martinja va Grižah organizirali su Mjesni odbor, Udruga za očuvanje narodnih običaja i kulturne baštine Jurja Julija Klovića, Lovačka udruga Srndać, Boćarski klub Grižane, Udruga umirovljenika i Patoralno vijeće.

 

Ključne riječi

Komentara 4

DI
dr-ivek
18:08 13.11.2010.

Zašto je ovaj članak pod rubrikom \"crna kronika\"? Valjda zbog \"crnog vina\" pa da bude u skladu.... hehehe

MA
mamba64
21:50 13.11.2010.

Opet se gradonačelniku uvlače u škinju.

OB
-obrisani-
09:17 14.11.2010.

Ma, tko kaže da, kod nas, ima...nepotizma!!???.....:-))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije