Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjajne fotografije

Ciklona Lucijan 'otpuhala' ljeto: Pijavice u Dalmaciji

pijavice (1)
Foto: Crometeo tim
1/3
13.09.2013.
u 10:40

Nakon grmljavinskog spektakla u noći sa srijede na četvrtak, nestabilno vrijeme nastavilo se i jučer, osobito u Dalmaciji gdje je mjestimice pala obilnija kiša.

Ciklona Lucijan "otpuhala" je ljeto i ovih dana donijela pijavice, shelf oblake, kišu i zahlađenje u Dalmaciji, piše Crometeo.

Meteorolozi DHMZ-a za danas najavljuju sunčano vrijeme uz promjenjivu naoblaku, a sredinom dana i poslijepodne je moguć kratkotrajan pljusak i grmljavina, za što je vjerojatnost veća u sjevernoj i istočnoj Hrvatskoj. Najviše temperature bit će između 17 i 22, a na Jadranu od 22 do 26 stupnjeva Celzijevih.

Za sutra se najavljuje pretežno sunčano, što će se pogotovo odnositi na Jadran gdje će ujutro puhati umjerena bura i sjeverozapadnjak, a poslijepodne uz obalu mjestimice umjeren jugozapadnjak i zapadnjak, a na sjevernom dijelu prema kraju dana jugo. Jutarnja temperatura od 7 do 12, u Gorskome kotaru i Lici od 4 do 8, na Jadranu od 13 do 18, a najviša dnevna od 20 do 25, u Dalmaciji od 25 do 28°C.

Nakon grmljavinskog spektakla u noći sa srijede na četvrtak, nestabilno vrijeme nastavilo se i jučer, osobito u Dalmaciji gdje je mjestimice pala obilnija kiša, piše Crometeo. Fotografi Crometeo tima uspjeli su fotografirati tri pijavice i to u Biogradu, Lumbardi na Korčuli i u Dubrovniku.

U Splitu je jučer nakon dugo vremena konačno pala prava kiša. Prema podacima portala Pljusak.com u Brelima je jučer palo 56 litara kiše, Kaštel Gomilici 25, a Veloj Luci i Vidu 23.

>>Spektakularne fotografije i snimke: Munje pretvorile noć u dan!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije