Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neugodno iskustvo

Britanac izlazio iz mora na poznatoj splitskoj plaži pa osjetio ubod, šokirao se kada je vidio što je

plaža Žnjan
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
23.08.2018.
u 11:47

Kad sam izlazio iz mora obuo sam japanke i osjetio ubod... Pogledao sam dolje i vidio da je igla zabijena u stopalo, ispričao je britanski turist

Neugodno iskustvo doživio je jedan Britanac na plaži Žnjan, gdje se kupao sa suprugom.

– Kad sam izlazio iz mora, obuo sam japanke i osjetio ubod... Pogledao sam dolje i vidio da je igla zabijena u stopalo – ispričao je Daniel za Slobodnu Dalmaciju. U Splitu je, kaže, prvi put na ljetovanju.

On je odmah otišao do spasilačke službe udaljene 30-ak metara te mu je mladić koji je ondje radio ranu našpricao dezinfekcijskim sredstvom.

Turistu je nakratko laknulo, no bio je svjestan da nije bezopasno nabosti se na iglu koja prijeti iz žala, upitao ih je je li tretman koji su napravili dovoljan s obzirom na rizik koji nose takve odbačene stvari.

Prema njegovim riječima, spasilac mu je odgovorio da se ne brine, da to nije ništa strašno i da ne bi trebalo biti problema. Međutim, Daniel se ipak obratio prijatelju iz Hrvatske i na njegov nagovor odlučio za svaki slučaj otići i na Hitnu pomoć.

– Navečer sam otišao do Hitne gdje sam bio primljen u roku od pet minuta. Medicinskoj sestri sam objasnio zašto sam došao i pokazao iglu, ona mi je dala broj epidemiološkog centra i savjetovala mi da ih hitno nazovem radi daljnje obrade. Odmah sam primljen i doktor je poslušao cijelu priču još jednom. Potpuno i profesionalno mi je objasnio moguće scenarije i rizike te savjetovao dvije injekcije – tetanus i hepatitis. Primio sam obje, bio je to vrlo profesionalan, brz i precizan servis – ispričao je britanski turist te dodao kako će se testirati na HIV kad se vrati u Veliku Britaniju.

No, dr. Pero Rizvan s Odjela za epidemiologiju županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo kaže kako su najmanje šanse da se dobije HIV jer je on najmanje otporan na vanjske uvjete. Naglašava i kako ne treba paničariti kada se nešto slično dogodi, jer u gotovo svim slučajevima, kojih je od 90-ih godina do danas bilo više od 1000, osobe koje su se nabole na iglu nisu dobile nijednu od mogućih infekcija.

plaža Žnjan
1/13

 

Ključne riječi

Komentara 35

Avatar reference
reference
14:08 23.08.2018.

ovo da se hrvatu dogodilo u britaniji ne bi niko znao a kamo li pisali. zamislite guardian, independent, times ili cak bournemouth echo ili brighton and hove albion pisu o tamo nekom balkancu sto se ubo na iglu na plazi…..ahahahaaaaaa

Avatar Django
Django
12:51 23.08.2018.

Dakle, u skoro trideset godina ubolo se na iglu oko 1000 ljudi i nijedan od tih slučajeva nije osvanuo u medijima. Eeee ali kad se ubode Britanac, to je onda vijest. Zanima me samo, je li se nakon uboda osijećao onako, malo opušteno i lagašno? Ipak je to bilo na Žnjanu.

Avatar Mi sami
Mi sami
14:37 23.08.2018.

Ponavljam, britanci čine samo 5% naših turista a stalno imaju problema kod nas, malo čudno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije