Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jezični smijeh

Nesporazum od plaža stvorio 'kuje' i turizam 'podigao 40 posto'

plaža
Foto: Alexia Angelopoulou/DPA/PIXSELL
08.08.2018.
u 08:19

Fotografija tog letka na Facebooku nasmijala je i one koji nisu dosegli Ohrid pa su se razmahali komentarima. Imate li sličnih primjera javite nam na mail javi@vecernji.net

Dio ljudi s velikom radošću čeka godišnji odmor da bi se barem koji tjedan odmorio i, ako ima novca, otputovao nekamo. Onima koji su to ovoga ljeta odlučili napraviti na makedonskom jezeru Ohrid zapeo je za oko jedan turistički letak koji ih je sve redom nasmijao.

Autor letka krivo je na engleskom napisao “plaža”, koja se inače piše “beach”, pa u letku piše “bitch”. Riječ se na engleskom jeziku izgovara isto, ali ovako zapisana znači “kuja”.

Pa tako ispod naslova “kuje” stoje “Caneo kuja”, “Cuba Libre kuja”, “Park Golden kuja” i još desetak “kuja”.

Fotografija tog letka na Facebooku nasmijala je i one koji nisu dosegli Ohrid pa su se razmahali komentarima.

“Nakon ovog nesporazuma turizam je porastao 40 posto”, komentirao je jedan korisnik.

 >>Imate li sličnih primjera javite nam na mail javi@vecernji.net

Zgodne Splićanke spas od vrućine pronašle su na Bačvicama:

plaža
1/12

Komentara 1

KA
kapunjohan
08:43 08.08.2018.

To samo govori o tome koliko je lijep hrvatski jezik i pismo a ujedno je i točniji u izričaju i značenju pojedinih riječi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije