Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slučaj purda

Borković: Očekujem od BiH da odbace sve optužbe iz Srbije

\'29.10.2010., Zagreb - Branko Borkovic, poznatiji kao Mladi Jastreb.  Photo Tomislav Miletic/PIXSELL\'
Tomislav Miletić/PIXSELL
27.01.2011.
u 19:00

Premijerka Kosor ponovila je da Vlada čini sve kako bi se Purda vratio u Hrvatsku

U Banskim dvorima premijerka Jadranka Kosor primila je danas Branka Borkovića, jednog od zapovjednika obrane Vukovara, Danijela Rehaka, tadašnjeg sekretara za narodnu obranu, i Marina Vidića, povjerenika za bivšu Općinu Vukovar.

Jadranka Kosor istaknula je da Vlada čini sve kako bi zaštitila dignitet hrvatskih branitelja i ustvrdila da ulogu branitelja nitko nema pravo politizirati.

Razgovaralo se i o slučaju Tihomira Purde, a J. Kosor ponovila je da Vlada čini sve kako bi se Purda vratio u Hrvatsku, ali i da više ne bude ovakvih situacija.

– Nužna je reakcija Bosne i Hercegovine od koje očekujem da odbaci sve što Srbija traži i da Purdu pusti na slobodu. Ne može Hrvatska izvršiti agresiju na BiH da bi otela svoga građanina, ali na njima je da odbace sve što je Srbija dostavila, jer je riječ o čovjeku koji je bio u koncentracijskom logoru – izjavio je Borković poslije sastanka s premijerkom.

Komentara 62

KP
Kralj Petar
19:48 27.01.2011.

ceo svet danas obelezava dan secanja na HOLOKAUST,samo u hrvatskim medijima ni reci....jako indikativno,pre svega zanimljivo......

MU
mućanin1
23:22 27.01.2011.

BiH treba samo podsjetiti na slučaj Ejup Ganić-a, za kojega je Srbija isto zatražila izručenje od VB radi navodno počinjenih ratnih zločina nad JNA vojnicima!!!

WO
wolfgard
11:35 28.01.2011.

trebali bi branitelji ponovo ustat na obranu digniteta doma i roda!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije