Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Blagoslov Crkve hrvatskih mučenika

Dvadesetak tisuća vjernika okupilo se na svetoj misi povodom završetka izgradnje Crkve hrvatskih mučenika na Udbini
11. rujna 2010. u 15:21 2 komentara 10 prikaza
Crkva hrvatskih mučenika
Foto: Marko Čuljat/VLM

Dvadesetak tisuća vjernika domovinske i iseljene Hrvatske okupilo se danas s brojnim čelnicima na svetoj misi povodom završetka izgradnje i blagoslova Crkve hrvatskih mučenika na Udbini. Zidove crkve je blagoslovio msgr. Mile Bogović, gospićko-senjski biskup. Svetu misu je predvodio msgr. kardinal Vinko Puljić, vrhbosanski nadbiskup.

- Ovo zdanje želi sačuvati pamćenje na one koji su za Hrvatsku položili život. Želimo pamćenje prenijeti na nova pokoljenja. Učinimo zavjet da se naši preci ne stide svojih potomaka, neka se ponose - istakao je kardinal Puljić.

- Današnjim blagoslovom Crkve hrvatskih mučenika hrvatski se narod konačno odužuje svim svojim sinovima koji su u povijesti poginuli braneći domovinu od neprijateljskih napada - istakao je Luka Bebić, predsjednik Hrvatskog sabora i supredsjedatelj Glavnog odbora za izgradnju udbinske crkve.

Tri, dva, jedan – kuhaj!
Komentari ne staju! Gledatelji ovo zamjeraju pobjednici showa: 'Tužno. Trebala je to učiniti, nije fer'
Financijska pismenost
NOVA PARADIGMA
Financijska pismenost sve prepoznatija kao ključna životna vještina današnjice
  • -obrisani-:

    Hvala Crkvi u ime Hrvatskog naroda!

  • kompa:

    sramota ovako kratak tekst za otvorenje crkve hrvatskh mucenika,kad se skupi 20 000 ljudi cijeli tekst stane u tri recenice,,a kad se okupi gay pride i 500 bolesnika,od 300 njih se uzima izjava,,,,,,,,,,,katastrofa od novinarstva,,,