Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dražba

Bizovačke toplice ni u petom pokušaju nisu dobile novog vlasnika

Bizovačke toplice
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
16.04.2014.
u 12:26

Stečaj je ovdje otvoren sredinom prošloga ljeta dok je kompleks početkom studenog završio u rukama zakupca, koncerna Sunce, odnosno tvrtke Salve Regina u vlasništvu Jake Andabaka

Ni peti put zaredom Bizovačke toplice nisu dobile vlasnika. Na dražbi se nije pojavio niti jedan potencijalni kupac, iako je cijena ovog zdravstveno-turističkog kompleksa na istoku Hrvatske koji se prostire na 17 hektara površine s početnih gotovo 75 milijuna kuna “pala” na 26,8 milijuna kuna. Nova prodaja zakazana je za kraj svibnja, a kompleks će se ponuditi za 19,8 milijuna kuna. – Mislim kako je to neka optimalna cijena za koju bi se Bizovačke toplice i mogle prodati, odnosno mogao pronaći kupac.

Naime, novi vlasnik uz kupnju, u ovaj kompleks trebao bi uložiti između 40 i 50 milijuna eura, ako želi napraviti dobar posao. No, to je svota koja zahtijeva ozbiljnog vlasnika koji je dobar poznavatelj toga sektora i u njemu već radi – smatra Duško Zec, stečajni upravitelj Bizovačkih toplica.

Stečaj je ovdje otvoren sredinom prošloga ljeta dok je kompleks početkom studenog završio u rukama zakupca, koncerna Sunce, odnosno tvrtke Salve Regina u vlasništvu Jake Andabaka. Stečajni upravitelj očekuje kako će se Bizovačke toplice prodati prije nego li protekne godina dana od početka stečaja.

>> Bizovačke toplice u pola cijene idu na četvrtu dražbu

Komentara 2

Avatar tajar
tajar
13:50 16.04.2014.

Vrijednost Bizeljskih toplica vrijedila su vjerojatno po procijeni Porezne uprave 75milijuna kuna, pa će ih, možda, netko i kupiti kad ih ponude po 19,8 milijuna!

BA
balic
12:43 16.04.2014.

U ovo se ne ispalti ni lipe ulagati ... negdje drugdje bio davno porusili ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije