Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ubojstvo u trnskom

Bio je neubrojiv kada je majku izbo 30 puta i tijelo skrio u ormar

'21.09.2012.- Zagreb, U zagrebackom naselju Trnsko na adresi Trnsko 47 b Mladic Jerko Radovcic ubio je majku Jadranku Radovcic. Djelatnici kriminalisticke policije i forenzicari obavljaju ocevid. Phot
Davor Višnjić/PIXSELL
27.12.2012.
u 22:15

Ako se utvrdi da je 19-godišnjak opasan za okolinu, sud će ga poslati u bolnicu, a koliko će ondje biti na liječenju, ovisi o liječnicima

J. R. (19), koji je u rujnu ove godine u zagrebačkom naselju Trnsko ubio majku, u trenutku zločina bio je neubrojiv. Protiv njega na zagrebačkom Županijskom sudu u četvrtak je potvrđena optužnica za teško ubojstvo, no s obzirom na to da u trenutku zločina nije znao što čini, mladića sud neće moći proglasiti krivim, već će ga nakon presude najvjerojatnije uputiti u neku psihijatrijsku ustanovu na liječenje. Koliko će pak ostati na liječenju, ovisi o psihijatrima, odnosno njegovu napretku.

Državni odvjetnik u optužnici je za njega zatražio prisilan smještaj u bolnicu, što je inače praksa ako se sudi psihičkim bolesnicima. Ako sudsko vijeće utvrdi da je osoba opasna za okolinu, tada se zahtjev tužiteljstva prihvaća, što će se vjerojatno dogoditi i u ovom slučaju.

Treba skrbnika

Na optužnom vijeću koje je u četvrtak održano pojavio se i vještak psihijatar, koji je obavio kratak razgovor s mladićem s duševnim smetnjama. Za života mladiću je majka bila skrbnica, a sada bi to mogao postati njegov otac koji, prema našim izvorima, živi u Šibeniku. Iako, tvrde upućeni, nikada nije živio sa sinom, dječak bi volio da se upravo on brine za njega.

Podsjetimo, nakon svađe svoju je 56-godišnju majku izbo kuhinjskim nožem čak trideset puta, njezino tijelo zatim je zamotao u plahte, zatvorio ga u ormar i prekrio gomilom odjeće. Krvave tragova potom je pokušao oprati, a neugodan miris koji se širio stanom pokušao je riješiti osvježivačem zraka. Otprilike tjedan dana poslije policija je zakucala na vrata stana u kojem je u teškim financijskim uvjetima živio sam s majkom. Kada su ga pitali gdje mu je majka, odgovorio je: “U Gorskom kotaru.”

Vrlo je brzo otkriveno što se dogodilo. Mladić je u zadnje vrijeme odbijao piti propisane lijekove zbog čega mu se stanje pogoršalo. Postao je opsjednut islamom, a susjedi su pričali i da je bio član nekakve sekte u centru Zagreba.

Cijelo vrijeme sam u stanu

Govorio je da je njegova majka Palestinka, da su ga roditelji oteli, da mu je majka u stan dovela Amerikance i Ruse, špijune. Odmalena je imao određenih psihičkih teškoća, pa je pohađao školu za djecu s posebnim potrebama, koju je i završio. Nije bio zaposlen, a većinu vremena provodio je u stanu.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar flegmatik
flegmatik
09:11 28.12.2012.

Bio neubrojiv? Mozda jedino po tome sto nije brojao ubode. Jer, tijelo je pomno sakrio, tragove krvi pokusavao oprati, tvrdio da je majka u Gorskom Kotaru ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije