Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tijelo skrio u ormar

Ušao je u sektu te je prestao piti tablete, a onda je ubio svoju majku

trnsko,ubojstvo, očevid (1)
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/5
21.09.2012.
u 12:46

Ubijena majka i njezin sin sami su živjeli u trošnom stranu na petom katu zgrade. Često su se svađali, a susjedi bi često znali čuti histeričnu viku i deranje kroz cijelu zgradu. Nekoliko puta navodno je intervenirala i policija

Kasno poslijepodne tijelo 56-godišnje Jadranke R. odmotano je iz plahte u koju ju je nakon ubojstva po svemu sudeći umutao 18-godišnji sin Jere. Na prsištu i vratu bilo je vidljivo nekoliko ubodnih rana, nanesenih najvjerojatnije kuhinjskim nožem.

Mladić je, neslužbeno doznajemo, večeras u policiji govorio o ubojstvu majke, no unatoč tome očevid je nastavljen, da bi se prikupili svi dokazi koji za sada govore da je Jadranka R. ubijena još prošlog četvrtka.

Sve to vrijeme njezin je sin živio u stanu, dio tragova pokušao je oprati, a zrak je, jer se neugodan miris širio, poprskao osvježivačem.

Rekao da je majka u Gorskom Kotaru

U stanu u zagrebačkom naselju Trnsko policija je u petak nešto prije 10 sati ujutro zatekla stravičan prizor - mrtvu Jadranku R. koju je prema još nepotvrđenim informacijama ubio njezin sin J. R. (18) nakon čega je tijelo sakrio u ormar. Policajcima je vrata otvorio upravo sin, a kada su ga pitali gdje mu je majka odgovorio je da je u Gorskom Kotaru. Iz stana se osjetio miris truleži, pa su inspektori odlučili pretražiti stan. Ubrzo su pronašli majčino tijelo koje je bilo skriveno u ormaru, umotano u plahtu i prekriveno hrpom odjeće, a također su na više mjesta u stanu pronađeni i tragovi krvi.

Jadrankin sin rijetko je izlazio iz stana, u kvartu nije imao prijatelje s kojima se družio, konstantno je trpio ispade svoje majke. Psihički je bolesnik, a u zadnje vrijeme odbijao je piti lijekove koji su njegovu bolest držali pod kontrolom. Također se učlanio u radikalnu islamsku sektu, što nam je potvrdila i žena čija su se djeca povremeno družila sa mladićem.

– U zadnje vrijeme družio se sa nekim čudnim ljudima, svi su bili članovi neke sekte islamske sekte. Sa tih druženja često bi doma znao donositi nekakve knjige koje bi zatim proučavao, sve to ga je potpuno obuzelo – prepričala je pomalo u strahu.

Stalno su se svađali

Policija je došla provjeriti što se događa nakon što su u petak ujutro zaprimili dojavu Jadrankine prijateljice kako se ona već par dana ne javlja na telefon. Više susjeda je potvrdilo kako već par dana iz stana nisu čuli nikakvu buku. To im je kažu, bilo neobično, jer su se majka i sin često znali svađati, ponekada i po nekoliko sati u komadu.

– To je takva histerična vika i svađa da je to riječima teško opisati, buka bi se čula u pola zgrade. Kada bi se ona krenula izderavati na njega jednostavno se nije mogla zaustaviti, on bi uglavnom bio tiho i to samo trpio, ali bi ponekad znao žestoko uzvratiti – govori nam susjeda iz zgrade u kojoj se dogodilo ubojstvo.

Upravo radi toga susjedi su konstantno strahovali da bi se ovakvo nešto moglo dogoditi, a neke od njih ovo ubojstvo nije previše niti iznenadilo.

Majka i sin živjeli su sami u trošnom stanu na petom katu zgrade kojeg su Jadranka i njezin brat nasljedili od oca Frane.

Jedva su preživljavali

– Njezin otac uspijevo je još nekako stvari držati pod kontrolom, ali nakon što su Jadranka i mali ostali sami sve je krenulo nizbrdo, sve češće su se svađali, financijska situacija im je bila jako loša – prepričavam nam njezina prijateljica koja joj je često znala posuđivati novce.

Jadranka je do prije nekoliko godina radila u pošti, a nakon što je ostala bez posla snalazila se kako zna i umije. Prala je stubišta po zgradama, prodavala robu koju bi izložila na klupicama u okolnim parkovima.

Radila je to kako bi prehranila sina i omogućila mu koliko toliko normalan život. Unatoč svađama koje su konstantno vodili susjedi tvrde da ga je majka jako voljela. J. R. je rođen kao vanbračno dijete, a njegov otac nikada nije živio u stanu sa njim i njegovom majkom, tek ih je tu i tamo posjećivao.

Jadrankin sin od rođenja je imao određenih psihičkih poteškoća, radi čega je upisan u školu za djecu s posebnim potrebama koju je uspješno završio, nakon čega nije nastavio sa školom. Nije bio nigdje zaposlen nego je većinu vremena provodio u stanu.

Ključne riječi

Komentara 28

SL
slavicabosnjak317
15:41 21.09.2012.

žalosno! ima li kraja takvim vjestima, ljudi moji u što smo se to pretvorili?

DR
DrGonzo
15:57 21.09.2012.

Ja ne znam u sto si se ti pretvorila, al ja sam ostao isti. Mozda da prestanes dramatizirati i shvatis da ovakva vrsta nasilja nije ni u porastu ni u padu, da je uvijek postojala i da je jedini razlogg zasto ti se cini da ga ima vise zato sto novine koriste ovakve price za povecanje naklade?

JA
jamanuša
14:03 21.09.2012.

to je tako kad nema ćaće ili posla

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije