Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Beroš: Vjerojatno ćemo produljiti mjere iza 19. travnja

Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
26.03.2020.
u 18:57

Ponosan sam i treba zahvaliti najvećem broju Hrvata koji su poštivali mjere - istaknuo je ministar.

Ministar zdravstva Vili Beroš iznio je nove podatke o epidemiji koronavirusa i naveo kako rade balans kad je riječ o mjera jer život mora ići dalje. 

Upitan o žestokim kritikama koje je uputio jučer na konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite, ministar je kazao: - Postupio sam impulzivno. Kao ministar stojim iza svih svojih zdravstvenih djelatnika, ali ono jučer je bilo zlonamjerno. 

Kazao je u intervjuu za RTL kako smatra da mjere nisu uvedene prekrasno. 

VIDEO: Ministar Vili Beroš: 'Pokušavam opravdati to što su ljudi pohitali iz Zagreba jer to je bilo instinktivno'

- Mi smo među zemljama koje imaju sporiji rast od drugih zemalja. Ne bih rekao da su mjere među najrestriktivnijima, ali gledamo iz dana u dana kako napraviti balans jer život mora ići dalje. Zato sutra smanjujemo restrikcije dućana kod tržnica, ali mjere opreza morat će se poštivati. 

Beroš je kazao kako će se vjerojatno mjere produžiti iza 19. travnja, no nije želio nagađati do kad bi to moglo biti. 

- Vidljivo je da povećavamo broj mjesta gdje će biti moguće testirati. Sa sve većim brojem oboljelih, sve je veći broj i njihovih kontakata. 

- Ponosan sam i treba zahvaliti najvećem broju Hrvata koji su poštivali mjere. No, treba kritizirati sve one koji opstruiraju naše mjere - istaknuo je ministar. 
 

Ključne riječi

Komentara 3

KO
Kokoiduhovi
20:41 26.03.2020.

Tak je, svaki koji opstruira mjere, uzrokuje produljenje opasnosti, povećava mogućnost zaraze i to nije u redu. Ak se kome hoće, neka ode na pusti otok i tamo radi kaj mu se hoće, ali izlaziti među ljude i širiti zarazu ...

DE
decurro
01:15 27.03.2020.

ludak koji ce unistiti drzavu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije