Naslovnica Vijesti Crna kronika

Bandić Lovriću: Markić bi preko mene kokošarila

Iz preslušanih razgovora proizlazi da je svatko tko je htio doći do Bandića to morao učiniti preko njegova vozača
06. rujna 2018. u 18:41 18 komentara 1465 prikaza
Započelo suđenje Milanu Bandiću, Ivici Lovriću i Zdenki Palac u predmetu štandovi
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/9

Ako ste zbog bilo čega htjeli doći do gradonačelnika Milana Bandića, prvo ste trebali proći njegova vozača. Jer sudeći po snimkama tajno snimljenih razgovora koje su danas, prvi dan suđenja za aferu Štandovi, preslušane u sudnici zagrebačkog Županijskog suda, sva Bandićeva komunikacija išla je preko njegova vozača.

Željka Markić na sudu AFERA ŠTANDOVI Markić: Sastanak s Bandićem je trajao 7,5 minuta, o troškovima nismo razgovarali

Lovrić kao posrednik

Vozač je bio osoba koju Željka Markić zove pokušavajući doći do Bandića, kako bi s njim dogovorila detalje o izgledu plakata Građanske inicijative “U ime obitelji”, no kada joj to ne uspijeva, žali se Ivici Lovriću. Lovrić je u toj priči neka vrsta posrednika jer on koordinira i Ž. Markić i Bandića i gradske službe. Svojim suradnicima žali se da je Ž. Markić naporna, a kada je Bandiću prepričao kako se Ž. Markić ne slaže da na plakatima grb grada Zagreba bude veći od amblema “U ime obitelji”, morao je saslušati pravi izljev bijesa svoga šefa. – Ništa se ne treba komentirati ni mijenjati. Ili će biti ovako ili nikako. Neka sama radi, boli me k... za nju. Skini mi to s k.... – viče Bandić Lovriću u slušalicu.

U razgovoru koji je prethodio tome, Željka Markić Lovriću je rekla da su plakati nakaradni te da izgledaju kao da Grad Zagreb organizira referendum “Birajte zastupnike imenom i prezimenom”, a ne “U ime obitelji”. Pojašnjavala je ona tako Lovriću da se “U ime obitelji” s takvim načinom prezentacije ne slaže, no kada je čula da joj je Bandić poručio da će biti kako on kaže ili nikako, brzo je promijenila mišljenje. Jer nakon što joj je Lovrić prenio Bandićeve riječi, izostavivši pri tome sav gradonačelnikov prostački izričaj, Željka Markić pristala je da vizualni izgled plakata diktira Bandić, a ne ona.

neprimjeren komentar Pravobraniteljica se osvrnula na Bandićevu izjavu da bi bio najbolja žena

Iz snimki tajno snimljenih razgovora štošta se može doznati o netransparentnom načinu na koji Bandić vodi grad, a može se doznati i da Lovrić voli svoju suradnicu pozivati na red jer je bez njegova pitanja nazvala Željku Markić ili novinarke nazivati kozama jer postavljaju glupa pitanja.

USKOK u uredu

Osim toga, na snimkama se čuje i kako Zdenka Palac konspirativno naziva Lovrića te ga moli da je spoji s Bandićem, kojeg ona zove šefom, jer joj je, kako kaže, USKOK bio u uredu i raspitivao se za Markić. Osim što su preslušane snimke tajno snimljenih razgovora, pregledana je i snimka intervjua koje je Bandić dao jednoj televiziji u kojoj na ponovljena pitanja novinara odgovara kako je osobno vodio računa da se najam štandova “U ime obitelji” naplati 2000 kuna po štandu. Međutim, na tajnim snimkama Bandić Lovriću kaže da to oko štandova “drži u ladici” te mu nalaže da, ako netko pita, kaže da je tiskanje letaka sponzorirano.

Gradonačelnik Milan Bandić o spomeniku dr. Franji Tuđmanu OBJAVILI SNIMKU Vozač prošao kroz crveno, Bandić: Ako je to napravio sutra neće raditi taj posao!

Ž. Markić: Mi smo od početka od Grada tražili materijalnu potporu

Bandić, Lovrić i Z. Palac zanijekali su krivnju, a prvi svjedok bila je Željka Markić. Kazala je da se s Bandićem jednom sastala. – Sastanak je trajao sedam i pol minuta. Mi iz U ime obitelji objasnili smo što nam je cilj i tražili smo da nas Grad sponzorira, a gradonačelnik je pristao – kazala je Ž. Markić.

Rekla je da su tražili materijalnu potporu te da nisu unajmljivali štandove jer nisu imali novca za to.

Milan Bandić Hrvoje Horvat Nije istina da Bandić "daje", on nas "hebe"

Tajne snimke

Lovrić suradnici: Moramo delati jer tko ne dela dobije metak. A ova Markić opet nešto filozofira i mi bismo trebali to otpiliti. Vrlo je čudna i to je jednosmjerna priča.

Bandić Lovriću: Markić bi preko mene kokošarila. To što ona zna o politici, ja sam davno zaboravio. Boljeg partnera od Bandića neće imati i dobit će k....

Bandić Lovriću: Ako netko pita za tiskanje letaka, a neće, reci da je to sponzorirano. Reci da oni doniraju, a mi ćemo to riješiti s ljudima.

Markić Lovriću: Gradonačelniku ćemo dati i zahvalnicu. On i Zagreb su nam najviše pomogli, a jedino nam je Zagreb pomogao pri pokretanju portala.

Pogledajte video izjave Željke Markić:

[video: 26581 / ]
Najopasnija zanimanja
RIZIČNI POSLOVI
Najopasnija zanimanja: „Bauštelci“, vatrogasci i medicinsko osoblje među najrizičnijima su u Hrvatskoj

A1 izdvaja za Vas

 • rimac444:

  Sramotno je ovo suđenje Bandiću samo zato što je omogućio demokraciju narodu. Koliko su ti štandovi služili komunjarskoj zločinačkj partiji kroz sve ove godine ? Zašto se UDBA ne zabavlja tim zlorabama.

 • U sridu:

  Cemu ova farsa od sudjenja? milijuni se daju raznoraznim antifama i uhljebima koji laju na hrvate i hrvatsku i onda jedna jedina prohrvatska inicijativa se vuce po blatu,narode gledaj i uzivaj.

 • Avatar ovdje Maks
  ovdje Maks:

  Davati besplatno gay i antifa udrugama babunima nije kriminal, pazi molim te? Sto se tice Markicke u pravu je, kokošarila je samo za svoju samopromociju, nije nimalo bolja od ostalih. Svima zakonom zabraniti pomoc iz proracuna, nek se financiraju o ... prikaži još!o svom trosku i od privatnih donatora. Zao mi je Bandica, on bi ugodio svima, Zeljka je veliki tajkun i multi milioner u Eurima.