Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tragedija

Austrijanki pozlilo tijekom ronjenja u Rovinju - umrla u pulskoj bolnici

pomorska policija
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL/Ilustracija
06.07.2019.
u 17:57

Pozlilo joj je tijekom ronjenja kod olupine parobroda 'Baron Gautsch' u rovinjskom akvatoriju.

 Austrijska državljanka (37) umrla je u subotu popodne u pulskoj Općoj bolnici, gdje je prevezena nakon što joj je pozlilo tijekom ronjenja kod olupine parobroda 'Baron Gautsch' u rovinjskom akvatoriju, izvijestila je Policijska uprava istarska.

Prema prvim informacijama policije, 37-godišnja austrijska turistkinja je ronila u organiziranoj grupi ronioca jednog kluba iz Vrsara te joj je prilikom izrona pozlilo. Ženu su odmah prevezli u rovinjsku Hitnu pomoć odakle su je dalje prevezli u pulsku Opću bolnicu na liječenje.

Policija, koja je dojavu o ovoj nesreći zaprimila oko 11 sati, utvrđuje sve okolnosti nesreće.

Inače, olupina 'Baron Gautsch' jedna je od najatraktivnijih ronilačkih destinacija, a riječ je o austrougarskom putničkom parobrodu koji je potopljen 13. kolovoza 1914. godine, nakon što je naletio na mine postavljene u blizini Brijunskog otočja.

Poginuli na brodu bili su prve žrtve Prvog svjetskog rata, većinom civili, žene i djeca. Potonuće ovog broda najveća je civilna tragedija koja se dogodila na Jadranu, tako da ga još zovu i jadranskim Titanikom. 

Komentara 3

Avatar Psychlist
Psychlist
09:03 07.07.2019.

Jučer baš pričam sa ženom nakon što smo pogledali nekakav prilog gdje čovjek roni na dah u mjestu (bazen), rekoh da bi se uopće upuštao u nekakvo ozbiljno ronjenje, sa bocom ili bez, zbilja treba biti em iskusan em u jakoj tjelesnoj formi. Čim oba faktora nisu zadovoljena, čovjek mora biti jako, jako oprezan i ne preuzimati praktički nikakve rizike... Mislim da se kod ronjenja slično kao i kod ekstremnog alpinizma (tipa Himalaja) priča uglavnom svodi na to tko ima love a ne tko zaista zadovoljava sigurnosne kriterije pa da se uopće dalje može o novcu razgovarati.

VO
vorda400
20:55 06.07.2019.

To je kriv organizator ronjenja vjerojatno druga grupa čeka na ronjenje pa da ovu ekipu malo ubrza i evo žena je mrtva

MA
marsovac
21:03 06.07.2019.

iz iskustva, dekomlpresija je individualna,...........bolje duze zastoje, nikome ne stete,.............

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije