Naslovnica Vijesti Hrvatska

Andrej Plenković: Moramo zaustaviti porast populističkih stranaka

Ukazao je na ciljeve Hrvatske u sklopu Europske unije od kojih je izdvojio ulazak u šengenski prostor i eurozonu
28. kolovoza 2018. u 22:46 20 komentara 655 prikaza
Foto: Bernd Von Jutrczenka/DPA/PIXSELL

Hrvatski premijer Andrej Plenković održao je u sklopu svog radnog posjeta Njemačkoj u utorak govor u zakladi Konrad Adenauer na temu „Hrvatska i budućnost EU-a“ tijekom kojeg je branio temeljne vrijednosti koje nosi Europska unija i predstavio težišta Hrvatske tijekom predsjedanja Europskim vijećem u prvoj polovini 2020.

Darko Milinović udar iz like Autobusi HDZ-ovaca idu Plenkoviću na vrata

„Europska unija mora biti u stanju ispuniti očekivanja svojih građana, na međunarodnoj sceni nastupiti samouvjerenije i pritom se uvijek držati vrijednosti na kojima je utemeljena: poštivanja ljudskih prava, slobode, demokracije, pravne države i očuvanja ljudskih prava“, rekao je Andrej Plenković u svom govoru na njemačkom.

Hrvatski premijer je tijekom svog predavanja ukazao na ciljeve Hrvatske u sklopu Europske unije od kojih je izdvojio ulazak u šengenski prostor i eurozonu. On je najavio da bi Hrvatska do kraja ove godine mogla ispuniti kriterije za šengenski prostor, a da bi politička odluka na razini EU-a mogla biti donesena do početka predsjedanja Hrvatske Vijećem EU-a početkom 2020.

Hrvatski premijer se osvrnuo i na izbore za Europski parlament sljedeće godine i upozorio na porast popularnosti populističkih stranaka diljem Europe.

plenković u berlinu Merkel dala zeleno svjetlo za ulazak Hrvatske u Schengen

„Naša je zadaća zaustaviti ovaj negativni trend i spriječiti da negativno utječe na sljedeće europske izbore“, rekao je Plenković.

Hrvatski je premijer najavio i neke od prioriteta predsjedanja Hrvatske Europskim vijećem među kojima je izdvojio gospodarski rast, borbu protiv nezaposlenosti kod mladih, regionalni razvoj, sigurnost i proširenje EU-a.

Hrvatski premijer dvodnevni radni posjet Njemačkoj završava u utorak navečer razgovorom sa saveznim ministrom gospodarstva i energetike Peterom Altmeierom.

Ministar unutarnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović Nebojša Stefanović Srbijanski ministar poručio Plenkoviću da "nije pozvan" određivati granice Srbije

Ranije u utorak sastao se i s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

>> Pogledajte video razgovora s Bojanom Glavaševićem

UMO Neuroscience
Neurofeedback
Zašto se sve više roditelja odlučuje za UMO igraonicu i što je to neurofeedback?

A1 izdvaja za Vas

  • rightside:

    majmuncino,, dok ne uvedes promjenu izbornog zakona po kojem nema predizbornih koalicija,do tad samo farbas oci hrvatima,, dva su pitanja,, dali taj zakon ne pase velikom zoki tvom mentoru ili znas da tebi to donosi pad sa politicke scene,, budi ... prikaži još! korektan i odgovori gradanima hrvatske,,

  • Bubalamala:

    Onda nemoj koalirati sa populistima !

  • miso:

    ...Ostanak Plenkovića - sigurna pobjeda populista!