Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
želi spriječiti 'negativan' trend

Andrej Plenković: Moramo zaustaviti porast populističkih stranaka

Foto: Bernd Von Jutrczenka/DPA/PIXSELL
28.08.2018.
u 22:46

Ukazao je na ciljeve Hrvatske u sklopu Europske unije od kojih je izdvojio ulazak u šengenski prostor i eurozonu

Hrvatski premijer Andrej Plenković održao je u sklopu svog radnog posjeta Njemačkoj u utorak govor u zakladi Konrad Adenauer na temu „Hrvatska i budućnost EU-a“ tijekom kojeg je branio temeljne vrijednosti koje nosi Europska unija i predstavio težišta Hrvatske tijekom predsjedanja Europskim vijećem u prvoj polovini 2020.

„Europska unija mora biti u stanju ispuniti očekivanja svojih građana, na međunarodnoj sceni nastupiti samouvjerenije i pritom se uvijek držati vrijednosti na kojima je utemeljena: poštivanja ljudskih prava, slobode, demokracije, pravne države i očuvanja ljudskih prava“, rekao je Andrej Plenković u svom govoru na njemačkom.

Hrvatski premijer je tijekom svog predavanja ukazao na ciljeve Hrvatske u sklopu Europske unije od kojih je izdvojio ulazak u šengenski prostor i eurozonu. On je najavio da bi Hrvatska do kraja ove godine mogla ispuniti kriterije za šengenski prostor, a da bi politička odluka na razini EU-a mogla biti donesena do početka predsjedanja Hrvatske Vijećem EU-a početkom 2020.

Hrvatski premijer se osvrnuo i na izbore za Europski parlament sljedeće godine i upozorio na porast popularnosti populističkih stranaka diljem Europe.

„Naša je zadaća zaustaviti ovaj negativni trend i spriječiti da negativno utječe na sljedeće europske izbore“, rekao je Plenković.

Hrvatski je premijer najavio i neke od prioriteta predsjedanja Hrvatske Europskim vijećem među kojima je izdvojio gospodarski rast, borbu protiv nezaposlenosti kod mladih, regionalni razvoj, sigurnost i proširenje EU-a.

Hrvatski premijer dvodnevni radni posjet Njemačkoj završava u utorak navečer razgovorom sa saveznim ministrom gospodarstva i energetike Peterom Altmeierom.

Ranije u utorak sastao se i s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

>> Pogledajte video razgovora s Bojanom Glavaševićem

Komentara 20

RI
rightside
23:27 28.08.2018.

majmuncino,, dok ne uvedes promjenu izbornog zakona po kojem nema predizbornih koalicija,do tad samo farbas oci hrvatima,, dva su pitanja,, dali taj zakon ne pase velikom zoki tvom mentoru ili znas da tebi to donosi pad sa politicke scene,, budi korektan i odgovori gradanima hrvatske,,

BU
Bubalamala
23:13 28.08.2018.

Onda nemoj koalirati sa populistima !

MI
miso
23:16 28.08.2018.

...Ostanak Plenkovića - sigurna pobjeda populista!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije