Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Ako žele da podržim Grabar Kitarović, HDZ se treba sa mnom dogovoriti'

Na pitanje je li moguće da zbog nesporazuma s Ćorićem napusti stranku i na parlamentarne izbore iziđe s nezavisnom listom, Tomašić je rekla da do ''sljedećih izbora ima jako puno vremena''
29. listopada 2014. u 17:38 33 komentara 5005 prikaza
Ruža Tomašić
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell

Predsjednica HSP-a Ante Starčević Ruža Tomašić izjavila je da i dalje podržava HDZ-ovu predsjedničku kandidatkinju Kolindu Grabar Kitarović, ali je naglasila i kako tu očekuje ''partnersko ponašanje'' HDZ-a.

– Ako žele da dam konkretnu podršku gospođi Grabar Kitarović, onda se sa mnom trebaju dogovoriti. Ne očekuju valjda da će me nazvati dan prije da se pojavim na nekom skupu i još mi pritom reći što moram govoriti – izjavila je Tomašić za Novi list. Glavni tajnik HSPAS-a Pero Ćorić najavio je tri stranačka motivacijska skupa kako bi se iskazala podrška Grabar Kitarović.

Inače, kako piše Novi list, Tomašić i Ćorić prije nekoliko tjedana imali su javni sukob oko podrške HDZ-ovu protivljenju uvođenju preferencijalnog glasovanja. Navodno su pale i teške riječi jer je Ćorić bio za HDZ, dok je Tomašić podržavala preferencijalno glasovanje. Konačni ishod sukoba mogao bi biti poznat 8. studenog na sjednici predsjedništva HSPAS-a. Na njoj bi se, rekla je Tomašić, trebalo razgovarati i o odnosima u stranci.

Na pitanje je li moguće da zbog nesporazuma s Ćorićem napusti stranku i na parlamentarne izbore iziđe s nezavisnom listom, Tomašić je rekla da do ''sljedećih izbora ima jako puno vremena''.

>> 'Vrijeme je da Hrvatska dobije predsjednicu'

>> 'Neće tajnik HSP-AS-a preko mog obraza graditi svoju karijeru!'

>> Pero Ćorić: Ne igram za HDZ već s HDZ-om

Lea Krivošić
zaljubljenica u fotografiju
Otišla je naša reporterka Lea, autorica jedne od najpoznatijih fotografija iz Domovinskog rata
Junior Adventures
Sigurnost na internetu
Znate li kako vaša djeca koriste internet?
  • vrt:

    Bravo Ruža! Hdz-ovo rovarenje po svojim partnerima je poznato. Naravno, nije Hdz-u u interesu jak Hspas, Hss ili Hrast! Ali su neki za fotelju il dvije spremni uništiti vastitu stranku! Nedaj se Ruža! Čuvaj Hspas!

  • HR4ever:

    Sa nestrpljenje ocekuje registraciju 159-e Hrvatske stranke....

  • florenz769:

    Kad su u pitanju lične ambicije, napuštaju se stranke, raskidaju koalicije, - za naše (do nedavno) političke autsajdere sasvim normalno.