Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nina Kuluz:

Ako mi odvedu Cesara o njemu će brinuti talijanske institucije, a ne otac

Majka se obratila medijima u vezi ovrhe djeteta Cesarea Avenatija
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/5
03.02.2018.
u 15:56

Sutkinja Županijskog suda u Splitu oglušila se na njegovo mišljenje, kao i na svoju preporuku od prije godinu dana kada je tražila da se prije izručenja otac mora zbližiti s djetetom, i opet zakazala ovrhu za srijedu

Odvođenje devetogodišnjeg Cesara od majke Nine Kuluz i njegova predaja ocu Alessandru Avenatiju, po mišljenju dječjeg psihijatra za dijete bi mogla biti trauma ravna gubitku života. Međutim, sutkinja Županijskog suda u Splitu oglušila se na njegovo mišljenje, kao i na svoju preporuku od prije godinu dana kada je tražila da se prije izručenja otac mora zbližiti s djetetom, i opet zakazala ovrhu za srijedu, na dan kada Nina mora biti u Torinu na policiji kojoj se mora javljati svakih 15 dana.

Nina Kuluz i Vanda Plazonić na konferenciji za novinare su pozvale institucije da zaštite Cesara i ne predaju ga ocu jer Haška konvencija o međunarodnoj otmici djece nalaže da se dijete ne izručuje "ako postoji realna opasnost da bi povratak izložilo dijete fizičkoj opasnosti ili psihičkoj traumi" na što nalazi psihijatra ukazuju.

"Cezare sada izrazito loše ponosi realnu separaciju od majke jer mu drugi objekti vezivanja ne pružaju privrženost već emocionalnu hladnoću i distanciranost te je upitno na ovakav način izlagati dijete daljnjoj frustraciji", piše u nalazu dječjeg psihijatra.

Ista sutkinja je prije godinu dana odredila da se otac mora zbližiti s djetetom, trebao je osam dana mjesečno provoditi sa sinom, a od tada on je umjesto 108 s njim bio samo tri dana.

- Nije učinio ništa da se zbliži s Cesarom. Ne uči hrvatski, već Cesare uči talijanski, što plaća majka - rekla je Plazonić.
- On je alkoholičar i zlostavljač što sam prijavila Centru za socijalnu skrb kada sam s djetetom prije osam godina došla u Split. Ako mi ga oduzmu, o Cesaru će se brinuti talijanske institucije jer otac neće – u suzama je rekla Nina Kuluz. Podnijela je kaznenu prijavu protiv sutkinje Klisović zbog navodnih tajnih ovrha. Naime, talijanski tisak, a potom i Slobodna Dalmacija su pisali kako je naložila da se dijete jednostavno pokupi bez najave, iznenada, na ulici.


 
Ključne riječi

Komentara 36

DU
Deleted user
16:19 03.02.2018.

isticanje da je otac zlostavljac i alkoholicar je samo kleveta izrecena od majke koja je dokazano otmicarka maloljetne djece i kriminalka

BE
Bel
16:39 03.02.2018.

Zena je otmicarka. Po kojoj logici ona misli da moze ostati nekaznjena i da joj ostane dijete? Zakoni se moraju postivati jer bi nastao kaos. Inace bi svako mogao uzeti dijete i nestati i reci "ja ga volim vise". To su debilane. Cudi me kako je ta zena jos na slobodi

NA
Nacica
17:17 03.02.2018.

Nakon svojih postupaka ne moze ocekivati blagonaklonost suda,djetetu je trebslo dati mogucnost da viđa oca sve ove godine,ali s ovakvom majkom to nije moglo drugacije ni zavrsiti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije