Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcija

Otac Cesarea Avenatija ispričao se Hrvatima na Facebooku

Split: Građani prosvjedom pokušavaju spriječiti ovrhu nad 7-godišnjim Cesareom
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
29.06.2017.
u 09:02

Poručio je kako je on žrtva jer, "iako radi sve po zakonu, nije sa svojim djetetom"

Otac sedmogodišnjeg Cesarea, Alessandro Avenati, na Facebooku se ispričao Hrvatima, pišu 24 sata.

Poručio je kako je on žrtva jer "iako radi sve po zakonu, nije sa svojim djetetom".

– Ispričavam se hrvatskom narodu. Nisam želio nikoga uvrijediti, ali ja sam žrtva, a ne krvnik. Ja sam taj koji ne može živjeti sa svojim sinom i omogućiti mu da živi s obitelji koju ima u zemlji gdje je rođen. Ponašao sam se u skladu s talijanskim i hrvatskim zakonima – napisao je i dodao kako nije osuđeni kriminalac već otac koji svome sinu želi dati svu svoju ljubav i da se mali Cesare igra i pohađa najbolje svjetske škole te navija za Hajduk, klub koji obožava.

Napisao je da bi se svatko trebao pokušati staviti u njegovu situaciju.

Podsjećamo, Hrvatska udruga za ravnopravno roditeljstvo ocijenila je u srijedu da je prosvjed na Pujankama u Splitu protiv ovrhe nad dječakom Cesareom bio promašen i kontradiktoran te kako dugoročno najviše štete nanosi malodobnom djetetu i općenito djeci u RH.

Udruga je pozvala nadležne institucije da "hitno prekinu histeriju i govor mržnje upućen prema očevima i općenito muškarcima u RH" te "neosnovane optužbe i prijetnje neodgovornih pojedinki na društvenim mrežama upućene djetetovu ocu Alessandru Avenatiju".

Ravnopravno roditeljstvo civilizacijsko je dostignuće modernih društava, ističu iz Udruge, a legitimno je pravo svakog djeteta da u svom životu ima podjednako i oca i majku.

Komentara 23

KH
Khala
09:43 29.06.2017.

Zaboravili ste prevesti najvaznije. Dakle, u svom postu doticni je 2 puta naglasio da je Nina porijeklom Turkinja. Noc prije je prijetio Hrvatima sa 60 milijuna Talijana, onda se ispricao, poslao zagrljaj Hrvatima i naglasio da je majka Turkinja, sto u napisanom kontekstu veze s pamecu nema. Doticni pokazuje netrpeljivost prema drugim nacijama i malo nas potcjenjuje, pokusava skupljati bodove svojim manipulacijama. Malo manje pametni ce nasjesti. A da se radi o "čistoj" osobi, ne radi se. I to sve vise izlazi na vidjelo.

SE
serđo12
10:31 29.06.2017.

Moja je zena Slovenka i nesto me ljuto gleda posljednjih dana!? Ne znam da li zbog nekoliko piva ili arbitraže!?

SI
Sidro123
12:33 29.06.2017.

Probam se zamisliti i što bi tu talijanku dovelo da ona pobjegne u Italiju. Vjerojatno nakon što sam je lijepo tretirao njoj odjednom iznenada jednostavno dosadilo u mojoj vili u hrvatskoj, a imala je svega i novaca jer sam poduzetnik i moje poštovanje, pa odlučila eto pobjeći od mene i odvesti naše dijete u neku zabit na Siciliji da se sakrije od mene i od tada se njima gubi svaki trag. Ne zam gdje mi je dijete novac za njega takođe ne mogu poslat, a pomislio da me nije ostavila radi alimentacije ali eto ne želi niti novac. Mora da se na mene nešto teško naljutila, nisam joj ništa napravio, a ona tako zbrisala bez traga. Sada je na Interpol stranici ali ona i dalje ne želi vratiti dijete meni, jer je sud odlučio da moj dvogodišnjak stoji kod mene (zato jer sam dobrostojeći i imam kuću), a ona ga može imati dvije noći mjesečno kod sebe. Znam da joj se ta odluka nije svidjela ali nije me ni briga, zašto me je ostavila u prvom planu, neka mi samo vrati dijete. Zaboravio sam nadodati i da je ona turskog porijekla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije