Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MI MIX 3

Xiaomi demonstrirao svoj prvi 5G mobitel u centru Zagreba na A1 5G mreži

Mi Mix 3 5G
Foto: Danijel Lijović
1/9
30.10.2019.
u 22:07

Mi Mix 3 5G prvi je Xiaomijev pametni telefon koji podržava 5G mrežu

Kako se približavamo dobu 5G mreže, tako se i proizvođači tehno opreme sve više pripremaju za sljedeću fazu tehnološkog razvoja. Posebice se to može pratiti na tržištu smartfona. Jedan od trendova zasigurno je podatak da su mnogi brendovi na tržište izbacili ili najavili svoje prve verzije 5G pametnih telefona. 

Jedan od njih je i kineski Xiaomi koji je danas u Zagrebu predstavio Mi Mix 3 5G pametni telefon na A1 5G mreži i demonstrirao 5G mogućnosti na testovima brzine downloada (išlo se i do 831 Mbps na downloadu) i uploada te skidanju multimedijalnog sadržaja unutar popularne Netflix aplikacije. Korištena je testna 5G bazna stanica A1 telekoma smještena u samom centru Zagreba, a samo 100-njak metara dalje od stanice testirali smo 5G mrežu u Bogovićevoj ulici.

- Posebno se zahvaljujem našem partneru A1 Hrvatska koji svojim ulaganjima značajno pridonosi razvoju i napretku telekomunikacijskog tržišta. Pružajući infrastrukturu 5G mreže A1 je pružio podršku predstavljanju prvog Xiaomi 5G pametnog telefona Mi Mix 3, istaknuo je Viktor Bijelić, direktor tvrtke Bijelić Co, ovlaštenog distributera Xiaomija za područje Hrvatske, Austrije, Slovenije i Crne Gore. 

- Mi smo jako uzbuđeni, A1 čeka novu tehnologiju jer 5G nije samo novi G. Svi smo zadnjih 20 godina dočekivali novi G s većim ili manjim očekivanjima, ali 5G je nešto potpuno drugačije, ovo je tehnologija koja će omogućiti novi zamah, novu industrijsku revoluciju. 5G bi trebala biti ta tehnologija koja će potpuno promijeniti način kako funkcioniramo i u privatnom i u poslovnom svijetu. Promijenit će način kako doživljavamo komunikaciju, što očekujemo od komunikacije, kako doživljavamo multimediju, kako konzumiramo TV sadržaje, a u poslovnom svijetu otvara se velika prilika i mogućnost za nova radna mjesta. Današnja demonstracija 5G mogućnosti ostvarena je u stvarnim uvjetima na postojećoj mreži čime smo još jednom pokazali da je A1 Hrvatska spremna za novo tehnološko razdoblje. Fokusirani smo na transformacijski program te na više lokacija testiramo 5G mrežu. Upravo će ona omogućiti gigabitne brzine i nisku latenciju na cijelom području Hrvatske. Za funkcionalnu realizaciju 5G-a potreban je ekosustav kojeg, između ostalog, čine i korisnički uređaji odnosno pametni telefoni kao što je Xiaomi Mi Mix 3 5G, poručio je Zoran Arambašić, direktor planiranja i razvoja radijske pristupne mreže A1 Hrvatska.

Osim što podržava 5G jedna od posebnosti Xiaomija Mi Mix 3 je drugačije korištenje selfie kamere. Njoj se pristupa kliznim mehanizmom stražnjeg dijela kućišta (za razliku od pop up selfie kamere ne OnePlusu).

Pokreće ga Qualcomm Snapdragon 855 procesor. Materijal kućišta čini kombinacija keramike i aluminija. Sa stražnje strane smještena je kamera od 25 MP, dok je s prednje strane 12 MP kamera.

Mi Mix 3 5G opremljen je baterijom jačine 3.800 mAh te ga pokreće operativni sustav MIUI V10. Mi Mix 3 5G, u varijanti od 6 GB RAM + 128 GB ROM, dostupan je u crnoj boji u sklopu zagrebačkog Mi Storea u Arena centru

Komentara 1

DU
Deleted user
09:27 03.11.2019.

nece im pomoci nista. google im je zabio glogov kolac u mobilnu telefonsku industriju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije