Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MISIJA JUNO

Poslušajte uznemirujuće zvukove Jupitera koje je snimila NASA-ina letjelica

Jupiter
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
06.09.2016.
u 16:04

Korisnici društvenih mreža nagađaju što je proizvelo zvukove, pa neki tvrde da su oni znak izvanzemaljskog života, a neki da je riječ o vjetru

NASA-ina letjelica Juno, osim što je snimila prve fotografije sjevernog pola Jupitera, zabilježila je i radiosignale povezane sa snažnim aurorama tog planeta.

NASA je na Twitteru objavila taj tonski zapis, koji zvuči dosta uznemirujuće, a snimljen je 27. kolovoza. NASA navodi da su se neobični zvuci čuli nedugo nakon što je Juno došla najbliže Jupiteru, a frekvencije im se kreću od 7 do 140 kHz, iako su u komprimiranom zapisu koji je objavila NASA podignute.

Korisnici društvenih mreža nagađaju što je proizvelo zvukove, pa neki tvrde da su oni znak izvanzemaljskog života, a neki da je riječ o vjetru.

 

>> Završilo putovanje od 2,7 milijardi kilometara do Jupitera

>> Sonda Juno poslala prvu fotografiju Jupitera

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar ludi kekec
ludi kekec
17:26 06.09.2016.

"frekvencije im se kreću od 7 do 140 kHz, iako su u komprimiranom zapisu koji je objavila NASA podignute." - ajme meni - "tonovi" od 140 khz??? a čovjek čuje do 20. ali to nije sve - novinar tvrdi da ih je nasa još i podigla!!! znači preko 140 khz. i ipak se čuju??? strava od novinarstva

Avatar megatronman
megatronman
04:57 07.09.2016.

Prepisani članak. Grozan prijevod. Čovjek niti ne čuje do 20 kHz. Najviše do 16 nakon desete godine života u bučnim sredinama uz mp3 playere.

DA
danebi
12:20 07.09.2016.

Sto su sad uznemirujuci? Bili i ostat ce valjda isti slijedecih nekoliko miliona godina.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije