Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAYSERI

Novi napad u Turskoj: Bomba eksplodirala kod autobusne stanice, poginulo 13 ljudi

turska, napad
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
17.12.2016.
u 12:40

Turska novinska agencija Dogan navodi da je eksploziju uzrokovala autobomba.

Turski predsjednik Tayyip Erdogan izjavio je u subotu da je militantna Radnička stranka Kurdistana (PKK) odgovorna za bombaški napad na autobus u gradu Kayseriju u središnjoj Turskoj u kojem je poginulo 13 i ranjeno 55 ljudi, većinom vojnika.

Erdogan je u priopćenju rekao da "separatistička teroristička organizacija" stoji iza napada, dodajući da ti napadi nisu neovisni od događanja u Siriji i Iraku.

Erdogan se tim pojmom služi kada govori o PKK-u koji SAD, EU i Turska smatraju terorističkom organizacijom.

Turska vojska priopćila je ranije da su se vojnici autobusom vozili na dopust iz stožera specijalnih snaga u Kayseriju.

Autobomba je eksplodirala kada je autobus prolazio pored sveučilišnog kampa, prenose mediji.

Turska novinska agencija Dogan navodi da je eksploziju uzrokovala autobomba.

Do napada je došlo tjedan dana nakon što su 44 osobe poginule u bombaškom napadu u Istanbulu za koji su odgovornost preuzeli kurdski militanti.

>> Kurdska militantna skupina preuzela odgovornost: 'Prizor je bio zastrašujuć. Ulice su bile pune ranjenih i mrtvih. Kao u paklu'

Ključne riječi

Komentara 2

GE
genex
10:48 17.12.2016.

erdogan misli da silom može nametnuti rješenje zajednici od 25 milijuna ljudi.to je rat koji se ne može dobiti,osim ako ih ne misli sve likvidirati kao što su početkom stoljeća napravili genocid nad armencima. kurdi su žilav narod i neće se dati.ako ih erdogan i dalje bude vojno napadao može očekivati sve brutalnije odgovore koji će na kraju dovesti do erdoganova pada.

Avatar kravata
kravata
13:08 17.12.2016.

Najbolje bi bilo da erdogan razgovara sa kurdima i da prizna istinu i napravi pomirbu sve dotle u danasnje vrijeme kad se moze istina ili laz znat na daljinski nebu mira a ginu neduzni ljudi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije