Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
#StartupVG

Velika Gorica i ZIP ovaj mjesec organiziraju natjecanje za startupe - prva nagrada 10.000 kuna

StartupVG
Foto: StartupVG
06.03.2017.
u 12:27

Dvodnevni događaj započeti će s prezentacijom ideja u subotu 25. ožujka u 9 sati na lokaciji Šetalište Franje Lučića 15, Velika Gorica

Grad Velika Gorica u suradnji sa Zagrebačkim Inkubatorom Poduzetništva (ZIP) organizira #StartupVG – natjecanje za razvijanje ideja i poduzetničkih projekata. Natjecanje je prilika za sve mlade koji imaju ideju za poslovni pothvat, ali nemaju odgovarajući tim i znanja kako bi ju realizirali. Namijenjeno je i onima koji imaju znanja i vještine kojima mogu doprinijeti razvoju projekata i željeli bi se pridružiti nekom od poduzetničkih timova, kažu u ZIP-u.

U dva dana sudionici će moći raditi uz pomoć mentora koji vlastiti poduzetnički entuzijazam i znanja žele prenijeti startup timovima i vrsni su stručnjaci za pokretanje startup projekata.

- Grad Velika Gorica nizom mjera želi omogućiti razvoj poduzetništva i gospodarstva koje je potom i generator razvoja svih ostalih segmenata gradskog života. Ovo natjecanje samo je početak mjera kojima želimo potaknuti i naše mlade sugrađane na razvijanje poslovnih ideja i osamostaljivanje u vlastitom poslovnom izazovu - izjavio je gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.

Prvi dan je rezerviran za formiranje timova, definiranje i razvoj ideja. Ideje se razrađuju definiranjem poslovnog modela, marketinškog plana i pripremom prezentacije - pitcha. Drugi dan će timovi prezentirati svoje ideje, a tri najbolja tima bit će nagrađena. Pobjednici će biti nagrađeni s 10.000 kn, drugoplasirani tim dobiva laptop: HP Pavilion 15-p260nm, dok će treći tim biti nagrađen s 2.000 kn. Partneri projekta su Zagrebačka banka, MakroMikro grupa i Poljoprom za trgovinu i usluge, koji su osigurali vrijedne nagrade za sudionike natjecanja.

- Na kraju projekta se nadamo da će se kreirati timovi koji će nastaviti raditi na svojoj ideji i postati startup s obećavajućom poslovnom budućnosti – izjavila je Tihana Marelja, voditeljica inkubatorskog programa ZIP-a.

- Ovim projektom želimo potaknuti naše mlade da budu poduzetni i kreativni, želimo im pomoći i omogućiti da realiziraju svoje ideje. Ovaj projekt je ujedno i najava smjera u kojem će Grad Velika Gorica ići u segmentu poticanja i razvoja poduzetništva, a to je stvaranje poduzetničke infrastrukture za poduzetnike početnike. Zahvalio bih se partnerima Zagrebačkoj banci, MakroMikro grupi i Poljopromu koji su prepoznali vrijednost ovog projekta i bez oklijevanja nas podržali – izjavio je Domagoj Ilečić, pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, investicije i fondove EU Grada Velike Gorice.

Dvodnevni događaj započeti će s prezentacijom ideja u subotu 25. ožujka u 9 sati na lokaciji Šetalište Franje Lučića 15, Velika Gorica. Prijave su moguće ovdje do 22. ožujka u 12 sati. Prije samog natjecanja, 9. ožujka održat će se motivacijsko predavanje na istoj lokaciji.

Predavač na motivacijskom predavanju „Od ideje do startup projekta“ bit će serijski poduzetnik, software developer i managing partner Locodelsa Stevica Kuharski. Ulaz na predavanje je besplatan i otvoren za sve.

>> Kampanje Našeg Hajduka, Bubamare i Sindikata biciklista među 'najdobrima'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije