Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zoran Zekić:

Bočkaj je bio moja želja, a Luzern je momčad s njemačkim stilom

Zoran Zekić
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/9
07.07.2017.
u 00:15

Iako to ne mora ništa značiti, bijelo-plave može hrabriti što u dosadašnjim pripremnim utakmicama Luzern još nije pobijedio.

Osijek je rutinski potvrdio plasman u 2. pretkolo kvalifikacija za Europsku ligu pobjedom protiv Santa Colome 4:0 (2:0). Rezultat je to koji će ostati zabilježen u klupskim knjigama kao najveća dosadašnja pobjeda Osijeka u europskim utakmicama. I prethodno je tu čast imao slavni Anderlecht koji je u jesen 1998. poražen u Gradskim vrtu 3:1.


- Imali smo velik broj šansi, vidio sam dosta dobrih stvari, ali neke moramo popraviti, nedostaje još automatizma, još nismo na razini na kojoj bi htio da budemo - kaže trener Osijeka Zoran Zekić.


Igrala se ‘Viktorija’

Igrala se “Viktorija”, na jedan gol. Naravno, onaj Andoraca koje je samo u prvom dijelu greda spasila u dva navrata. Okvir gola, šuma nogu u kaznenom prostoru, ali i solidni vratar Escobar koji je napadačima Osijeka skinuo nekoliko zicera bilo je gostima jedno vrijeme dostatno za ono po što su i došli - izbjeći rezultatsku katastrofu.

Goste je načeo Muzafer Ejupi već u 8. minuti. Pola sata kasnije stigla je potvrda Zekićeve odluke kako Ejupi više neće pucati kaznene udarce. Najbolji strijelac bijelo-plavih prošle sezone od sedam, koliko ih je pucao u dresu Osijeka, promašio je čak tri, posljednji prije tjedan dana u Andori, zbog čega je oslobođen te dužnosti.

To je zaduženje sada pripalo kapetanu Barišiću koji je u 40. bio vrlo siguran s 11 metara. U nastavku je Petar Bočkaj “ukrao show”, prvo je u 56. zabio prvijenac u dresu Osijeka, a onda zapalio tribine sjajnim golom iz slobodnog udarca s tridesetak metara u 62.

Više od četiri i pol tisuće navijača (njih točno 4.589 među njima i prvi čovjek hrvatskog nogometa Davor Šuker) pogledalo je prvu ovosezonsku utakmicu Osijeka. Sjajna najava tjedan dana uoči početka prvenstva, pogotovo što je u samo deset dana prodano više od dvije i pol tisuće sezonskih ulaznica.


- Bočkaj je bio je moja želja još prošle godine ali ga nismo uspjeli dovesti. Ovo je nova situacija i za njega i za Grezdu jer u Lokomotivi su igrali isključivo na kontre - kaže Zekić.


Zoran Zekić
1/9

Sljedeći suparnik je Luzern. Forma s kojom momčad Markusa Babbela idućeg četvrtka dolazi u Gradski vrt je zabrinjavajuća iz perspektive Švicaraca.

Na pripreme izvan Osijeka

Iako to ne mora ništa značiti, bijelo-plave može hrabriti što u dosadašnjim pripremnim utakmicama Luzern još nije pobijedio iako je igrao protiv švicarskog trećeligaša Kriensa (3:3), austrijskog drugoligaša Austrije Lustenau (0:0), dok je u posljednjem ogledu, protiv njemačkog drugoligaša SV Sandhausena, poražen (2:1). A tu je utakmicu pogledala i Osijekova delegacija. 


- Puno su jači u ofenzivi nego u defenzivi - sažetak je izvještaja koji je stigao na Zekićev stol
.

“Generalka” pred” put u Osijek Babbelovoj momčadi bit će Strasbourg u nedjelju. A i tamo će Zekić imati svoje “špijune”.

- Tipična njemačka momčad, s njemačkim trenerom, dosta agresivna, disciplinirana. Ali siguran sam da ćemo protiv Luzerna biti u još boljem izdanju - zaključio je Zekić.


Nogometaši Osijeka za tu će se utakmicu pripremati izvan grada.     

Komentara 2

IB
ibiza
13:33 07.07.2017.

daj boze da odu dalje

AP
apoxiomen007
10:54 07.07.2017.

Bočkaj je igrač za Dinamo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije