Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europska liga

Osječani pobijedili u Andori i došli na korak do 2. pretkola

Osijek - Slaven
Foto: Marko Mrkonjić/Pixsell
1/6
29.06.2017.
u 21:52

Uzvrat je u Gradskom vrtu u četvrtak 6. srpnja. Prođu li momčad iz Andore, nogometaši Osijeka će u 2. pretkolu igrati protiv švicarskog Luzerna

Nogometaši Osijeka uspješno su započeli nastup u 1. pretkolu Europske lige, pobijedivši kao gosti UE Santu Colomu iz Andore sa 2:0 (0:0) pogocima Mioča i Lukića u posljednjih 16 minuta dvoboja.

Momčad Zorana Zekića većim je dijelom utakmice bila opasniji suparnik i češće je bila pred vratima domaće momčadi, ali najbolju priliku za pogodak imala je UE Santa Coloma. U 60. minuti Španjolac Victor Bernat slučajno je izbio sam pred vrata Osječana, ali je njegov udarac sa 15 metara otišao pokraj vrata. 

Sve do 79. minute Osječani nisu uspjevali svoju igračku nadmoć i materijalizirati. Tada je u kaznenom prostoru UE Santa Colome srušen Eros Grezda pa je malteški sudac Farrugia Cann Trustin dosudio kazneni udarac. Loptu je uzeo najbolji strijelac Osijeka, makedonski reprezentativac Muzafer Ejupi, ali je njegov udarac završio u vratnici. Međutim, na odbijenu loptu natrčao je Benedikt Mioč i poslao ju u mrežu.

Sve do šeste minute sučeve nadoknade Osijek je imao jedan pogodak prednosti, koju je u posljednjim trenucima udvostručio Andrej Lukić. Domaći vratar Ivan Perianes uspio je obraniti njegov prvi udarac glavom, ali u drugom pokušaju Lukić je glavom pogodio gornji lijevi kut vrata domaće momčadi i postavio konačnih 2:0.

Ta bi prednost Osječanima trebala biti dostatna za uzvrat, koji će pred svojim navijačima u Gradskom vrtu igrati u četvrtak 6. srpnja. Prođu li momčad iz Andore, nogometaši Osijeka će u 2. pretkolu igrati protiv švicarskog Luzerna.

A Levski je u Sofiji pobijedio Sutjesku sa 3:1 približivši se plasmanu u iduću rundu gdje ga čeka Hajduk. Bugarski sastav je već u prvom poluvremenu zabio tri gola, no Sutjeska je u nastavku ublažila poraz.

Golove za Levski zabili su Junior Mapuku (1, 21) i Roman Prochazka (45+1), dok je pogodak za goste zabio Božo Marković (79). Uzvratni susret je za sedam dana u Nikšiću.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije