Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZGUBILE OD BELGIJE

Ženska reprezentacija upisala treći poraz zaredom

Hrvatska ženska nogometna reprezentacija
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/8
08.11.2019.
u 23:41

Bio je to posljednji nastup hrvatske reprezentacije u ovoj kalendarskoj godini. Sljedeću utakmicu će izabranice Mate Prskala odigrati 10. travnja 2020. godine, kad će ugostiti Litvu, reprezentaciju koju su u gostima pobijedile na startu kvalifikacija.

Hrvatska ženska nogometna reprezentacija doživjela je treći uzastopni poraz u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2021., a u dvoboju 4. kola skupine H odigranom u Zaprešiću bolja je bila Belgija sa 4-1 (2-1).

Vodeći pogodak za gošće postigla je Wullaert u 15. minuti iz kaznenog udarca. Dvaput je loptu u mrežu poslala Philtjens u 31. i 56. minuti, a konačnih 4-1 postavila je De Caigny u 81. minuti. Jedini pogodak za Hrvatsku postigla je Anela Lubina u 40. minuti.

Bio je to posljednji nastup hrvatske reprezentacije u ovoj kalendarskoj godini. Sljedeću utakmicu će izabranice Mate Prskala odigrati 10. travnja 2020. godine, kad će ugostiti Litvu, reprezentaciju koju su u gostima pobijedile na startu kvalifikacija.

Hrvatska je u četiri nastupa osvojila tri boda uz gol-razliku 4-13 i nalazi se na četvrtom mjestu u skupini. Litva je posljednja bez bodova. Vodeća Belgija i drugoplasirana Švicarska imaju po devet bodova iz tri nastupa. Treća je Rumunjska s tri boda iz dvije utakmice.

Na Europsko prvenstvo će se plasirati pobjedničke reprezentacije svake od devet skupina te još tri najbolje drugoplasirane ekipe.

Komentara 4

DU
Deleted user
08:11 09.11.2019.

Uskoro novi izbornik. Poslije Izbora misli da bi KGK mogla preuzeti hrvatsku žensku nogometnu vrstu jer je jako športski zainteresirana a ima želju djevojke izvan željezne zavjese.

VK
vječni krojf
12:48 09.11.2019.

Nisu naše žene za momčadski sport,one su za pojedinačne sportove i to u spavaćoj sobi. KGK bi bio dobar izbor za izbornika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije