Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobio mandat

Željko Jerkov novi predsjednik Hrvatskog kluba olimpijaca

Željko Jerkov
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/5
12.06.2017.
u 17:09

Dužnost glavnog tajnika HKO-a i nadalje će obnašati boksački olimpijac Damir Škaro

Bivši košarkaški reprezentativac i olimpijac Željko Jerkov (63) u ponedjeljak je izabran za novog predsjednika Hrvatskog kluba olimpijaca (HKO) s mandatom do kraja Igara u Tokiju 2020.

Bivši legendarni košarkaš splitske Jugoplastike i nositelj zlatnog i srebrnog odličja s Igara u Moskvi 1980. i Montrealu 1976. naslijedio je sedmerostrukog olimpijca i ponajboljeg hrvatskog stolnotenisača Zorana Primorca koji je dužnost predsjednika Hrvatskog kluba olimpijaca obnašao proteklih osam godina.

Željko Jerkov je postao petim predsjednikom HKO-a, a prije njega tu su dužnost obnašali Zlatko Šimenc (1993. - 1999.), Perica Bukić (2000. - 2004.), Stojko Vranković (2005. - 2008.) i Zoran Primorac (2009. - 2017.).

Za dopredsjednike Kluba na Izbornoj skupštini izabrani su: Samir Barač, Danira Bilić, Tomislav Paškvalin i Milivoj  Bebić, koji su ujedno i članovi Upravnog odbora HKO-a zajedno s Aramisom Naglićem, Marinom Lovrovićem, Dubravkom Šimencom,  Rencom Posinkovićem, Kornelijom Kvesićom, Marijom Anzulović, Pericom Bukićem i Josipom Reićem.

Dužnost glavnog tajnika HKO-a i nadalje će obnašati boksački olimpijac Damir Škaro.

Hrvatski klub olimpijaca osuđuje huliganski napad na Janicu Kostelić kao osobu, olimpijku, a danas i kao državnu dužnosnicu u području sporta, koja se, nakon brojnih sportskih uspjeha, uključila u nastojanje da pridonese daljnjem razvoju hrvatskog sporta. Olimpijci mogu razumjeti da pojedinci imaju drugačije mišljenje i stav vezano uz njezino političko djelovanje, ali smatramo da sport prije svega treba biti mjesto tolerancije i dijaloga.

Sport u svojoj osnovi povezuje ljude različitih vjerskih, nacionalnih i političkih pogleda i nikako ne bi trebao biti mjestom neprihvatljivog društvenog ponašanja. Vjerujemo i želimo da navijačke skupine i njihovi pripadnici budu konstruktivna podrška i partner svim dionicima sporta u stvaranju boljih uvjeta za ostvarivanje novih sportskih uspjeha naših sportašica i sportaša, u duhu olimpijskih vrijednosti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije