Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posjet školi

Antonija Sandrić Mišura i Dario Šarić 'probudili' košarku u Šibeniku

Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/16
12.06.2017.
u 16:24

Mišura je na novinarsko pitanje o napadu na Janicu Kostelić, državnu tajnicu Središnjeg državnog ureda za sport, odgovorila da nema komentara, ali da je to nešto užasno

Košarkaški reprezentativci Antonija Sandrić Mišura i Dario Šarić posjetili su u ponedjeljak Osnovnu školu Vidici u Šibeniku u kojoj su napravili prve košarkaške korake.

Posjet je organizirao Središnji državni ured za šport kao najavu za Europski tjedan sporta koji će se održati od 23. do 30. rujna, u sklopu kojega su u sportskoj dvorani škole Mišura i Šarić vježbali sa školarcima kako bi ih potaknuli na sportsku aktivnost.

- Promocija sporta je jako važna za djecu da ih maknemo s ulice i od tehnologije, pogotovo u današnje vrijeme kada je rekreacija zanemarena. Poseban je osjećaj biti u dvorani u mojoj školi u kojoj sam napravio prve košarkaške korake. I mi smo kao djeca tražili uzore kako bi ustrajali u treniranju i mislim da je zato jako važno posvetiti se promociji sporta među djecom i zato sam sa zadovoljstvom podržao ovu akciju - rekao je Dario Šarić.

Dario je prokomentirao i što očekuje od hrvatske reprezentacije na nadolazećem Eurobasketu, a osvrnuo se i na otkazivanje nastupa u reprezentaciji Marija Hezonje i Ante Žižića.

- To nije tema mog današnjeg dolaska ovdje, puno sam puta rekao što mislim. Krivo mi je što neki ne žele igrati za reprezentaciju, čini se da nema više tog žara i da smo izgubili kult reprezentacije. Ali tu smo mi koji ginemo i osjećamo naboj. Razumijem da netko otkaže nastup zbog svoje karijere, ali da je razlog umor to ne razumijem. Što se tiče očekivanja od Eurobasketa, mogu reći da imamo zanos i energiju i da ćemo pokazati da se košarka probudila - rekao je Šarić.

Dario uskoro putuje u SAD na dodjelu nagrada za "rookieja godine" koja će se održati 26. lipnja, a na novinarsko pitanje misli li da će je i osvojiti, bio je suzdržan.

- U Ameriku idem trenirati, a što se tiče nagrade za rookieja nemam nikakvu informaciju i ne razmišljam o tome hoću li je dobiti ili ne. Velika je stvar što sam u užem izboru i naravno da se imam pravo nadati - kazao je Šarić.

Antonija Sandrić Mišura, hrvatska košarkaška reprezentativka kazala je da joj je poseban osjećaj biti u osnovnoj školi koju je pohađala te da se nada da će potaknuti djecu da se aktiviraju, što je i moto Europskog tjedna sporta.

- Danas su djeca nažalost sve manje aktivna i želimo im pokazati sport u najboljem licu i svojim ih primjerom potaknuti da se posvete sportskom životu. Muška košarka u Šibeniku je živnula, a nadam se da će tako biti i sa ženskom - rekla je Antonija Sandrić Mišura.

Na novinarsko pitanje o napadu na Janicu Kostelić, državnu tajnicu Središnjeg državnog ureda za sport, Mišura je odgovorila da nema komentara, da je to nešto užasno.

Posjet košarkaških reprezentativaca jedna je u nizu aktivnosti kojima Središnji državni ured za šport najavljuje Europski tjedan sporta koji će se uz moto 'Be Active' održati od 23. do 30. rujna. Cilj ove inicijative koja se provodi u svim zemljama Europske unije je promicati sport i tjelesnu aktivnost građana svih dobnih skupina i tjelesnih mogućnosti kako bi ih se potaknulo na aktivniji i zdraviji život tijekom cijele godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije