Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEMA MOMČAD ZA VELIKE STVARI

PPD Zagreb je u velikoj krizi, a evo zašto nema rezultata!

15.10.2016., Zagreb - Rukometna liga prvaka, 4. kolo, B skupina, RK PPD Zagreb - Meshkov Brest. Stipe Mandalinic. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/11
17.10.2016.
u 18:40

PPD Zagreb posljednjih je nekoliko godina afirmirao 15-ak vrhunskih domaćih rukometaša, koji sada igraju za druge europske klubove, i to većinom u Ligi prvaka

Nakon četiri uzastopna poraza na startu Lige prvaka, sada je u klubu PPD Zagreb svima postalo jasno da je to realnost, da za neke veće stvari trebaju kvalitetniji igrači. Sergej Bebeško, trener Meškova, rekao je pravu istinu o trenutačnoj situaciji PPD-a.

– Nevjerojatno je kako PPD Zagreb iz godine u godinu stvara igrače koji kasnije pojačavaju najbolje europske klubove. No, znam da je teško zadržati najbolje igrače, pogotovo ako klub to financijski ne može pratiti – rekao je Bebeško.

U posljednjih desetak godina PPD Zagreb napustilo je dvadesetak igrača. Da je bilo novca, da se pojavio neki veliki sponzor, PPD Zagreb danas bi bio favorit za osvajanje Lige prvaka. Primjerice, zamislite ove sezone ovu momčad „plinara“ – na vratima Šego, na krilima Štrlek i Matulić, na crti Marić, a u vanjskoj liniji Obranović-Duvnjak-Stepančić. A na klupi sjede F. Ivić, Mihić, Bičanić, Brozović, Gojun...

Kada je Veselin Vujović došao u klub i kada je dvaput igrao četvrtfinale Lige prvaka, Vujović je imao kudikamo jaču momčad. A u protekle dvije sezone klub su napustili Stepančić, Brozović, Vuglač, Čelica, F. Ivić, Kovačević, Obranović, Sabljić i Mihić. Od tih devet igrača danas bi u prvoj postavi igrala barem četvorica, a to je pola prve postave.

Da se u rukometu vrte veliki novci kao u košarci, PPD Zagreb bi lijepo zarađivao od prodaje igrača, ali bi mogao i lijepo kupovati. No, zadnje velike novce od prodaje igrača zaradio je još 2009. kada je Hamburg za 750.000 eura otkupio dvije godine ugovara Domagoja Duvnjaka.

Nije Veselin Vujović prvi trener koji se suočio sa skromnim igračkim kadrom. Slavko Goluža je u sezoni 2012./13. igrao tek s jednim strancem (Špiler), s nekolicinom iskusnih (Kelentrić, Horvat, braća Valčić) te s hrpom klinaca poput Šprema (22), Stepančića (22), Marića (22), Matulića (22), Sršena (22), Ivića (20), Mandalinića (20), Kaleba (19). Epilog – ispadanje u skupini LP.

– Ako se ponudi neki trener koji s ovim rosterom može napraviti puno više, ja ću se odmah zahvaliti i prepustiti mu mjesto. Ali, vjerujem da su ljudi u klubu, stručnjaci pa i mediji shvatili da ove sezone nemamo momčad za velike stvari. Moramo biti strpljivi i čekati. A dočekat ćemo oporavak Domagoja Pavlovića, dok će pravo igranja u Ligi prvaka dobiti Igor Vujić. A nama samo jedan igrač više u sastavu znači jako puno. Protiv Meškova sam se nekoliko puta okretao prema klupi i ustanovio da više nemam koga ubaciti, pogotovo nakon isključenja Kontreca – rekao je Veselin Vujović.

Teško i u Hrvatskoj ligi

Da sve bude još gore, zakazali su vratari koji su do ove utakmice bili bolji dio momčadi, a onda je još izostao učinak prve dvojice šutera, Mandalinića i Šebetića (nijedan pogodak?!).

– Ovako kako igramo imali bismo problema i s nekim klubovima hrvatske lige – istaknuo je Vujović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije