Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRENER PPD ZAGREBA

Veselin Vujović: Imam kratak fitilj i ne volim gubiti

Veselin Vujović i Josip Valčić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/7
14.10.2016.
u 11:30

– Ne želim ni pomišljati o četvrtom uzastopnom porazu u Ligi prvaka. Mislim da u trenerskoj, pa ni igračkoj karijeri nikad nisam imao četiri poraza zaredom u nekom natjecanju. Imam dosta kratak fitilj, ne volim gubiti i odmah bih išao dalje – istaknuo je Vujović

Nakon pobjede nad Metalurgom (29:20) u SEHA Gazprom ligi u rukometnom klubu PPD Zagreb malo se lakše diše. Ali već u subotu čeka novi izazov. U goste, ali ovoga puta u elitnoj skupini Lige prvaka, dolazi bjeloruski Meškov.

– Pobjeda protiv Metalurga malo nam je podigla moral, ali ta je pobjeda kao da ste imali prije utakmice temperaturu 40, a nakon utakmice imate 39 Celzijevih stupnjeva. Stanje je malo bolje, ali pacijent je još uvijek daleko od ozdravljenja. I zato nam jako treba pobjeda u subotu, da konačno upišemo prve bodove u Ligi prvaka. Znam da neće biti lako jer se Meškov ove sezone jako pojačao i sada je to klub koji s tim rosterom može čak do četvrtfinala – rekao je Veselin Vujović, trener PPD Zagreba.

Kako ćemo protiv diva?

Meškov je trenutačno u dobroj formi. U Ligi prvaka kod kuće su svladali RN Löwen, a u srijedu su u SEHA Gazprom ligi uvjerljivo svladali Celje (36:29).

– Ne želim ni pomišljati o četvrtom uzastopnom porazu u Ligi prvaka. Mislim da u trenerskoj, pa ni igračkoj karijeri nikad nisam imao četiri poraza zaredom u nekom natjecanju. Imam dosta kratak fitilj, ne volim gubiti i odmah bih išao dalje. Sreća pa su ljudi u klubu prilično mirni i na trenutačnu situaciju ne gledaju panično kao ja. Opet, nekako vjerujem da možemo u subotu pobijediti i onda će sve biti puno, puno lakše – istaknuo je Vujović.

O suparniku trener “plinara” kaže:

– Meškov je fizički iznimno moćna ekipa, ako se ne varam, oni su i najgabaritnija momčad Lige prvaka s divom Dainisom Kristopansom kao najvećim igračem uopće. On će nam konkretno predstavljati veliku poteškoću jer, da nesreća bude veća, čovjek, osim što je ogroman, još i zna igrati rukomet – istaknuo je Vujović.

Bjeloruski prvak ima u tri prethodne utakmice samo jednu pobjedu, nad njemačkim prvakom RN Löwenom.

– Oni su pobjedom nad njemačkim prvakom definitivno skinuli jedan veliki skalp koji im je možda prijašnjih godina nedostajao i sada u Zagreb dolaze prepuni optimizma i s velikim očekivanjima. Mi se, s druge strane, nastojmo vratiti na pravi kolosijek. Prepuni smo motiva da odigramo dobro i ja se iskreno nadam da će nas doći podržati veći broj gledatelja nego što je bio slučaj protiv Pick Szegeda – zaključio je trener PPD Zagreba.

I lani smo imali problema

Ivan Stevanović, vratar PPD Zagreba, u dobroj je formi.

– Meškov se pojačao na pozicijama gdje su možda bili malo tanji prijašnjih godina i sada se s punim pravom mogu nazvati jednom pravom, ozbiljnom europskom ekipom. Mi smo i lani imali velikih problema s njima premda smo uspijevali izlaziti s pobjedama, ali sada nas sigurno očekuje najveći izazov. Većinu te ekipe dobro poznajemo, a svakako će trebati pripaziti na pojačanja kao što je odlični šuter Jamali, sjajno desno krilo Prodanović i Rade Mijatović koji je ozbiljan vratar. Moramo dati sve od sebe da upišemo dva boda, da se vratimo na pravi put i da nam kasnije bude lakše – istaknuo je Stevanović.

Komentara 1

DU
Deleted user
13:43 14.10.2016.

Tko voli?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije