Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSJEDNIK POTVRDIO

Za Olimpijske igre u Parizu postoje planovi za izvanredne situacije

Illustrations of Paris 2024 Olympic Goodies - Paris
Raphael Lafargue
21.12.2023.
u 13:47

"S obzirom da smo profesionalci, očito postoji plan B, plan C i tako dalje", rekao je Macron u srijedu na pitanje bi li pojačane mjere sigurnosti diljem Europe zbog napetosti na Bliskom istoku mogle osujetiti planove da se ceremonija održi prema planu

Organizatori Pariza 2024. priznali su da postoje planovi za izvanredne situacije za ceremoniju otvaranja Olimpijskih igara u četvrtak nakon što je francuski predsjednik Emmanuel Macron otkrio da bi se manifestacija mogla premjestiti s rijeke Seine u slučaju velike sigurnosne ugroze.

"S obzirom da smo profesionalci, očito postoji plan B, plan C i tako dalje", rekao je Macron u srijedu na pitanje bi li pojačane mjere sigurnosti diljem Europe zbog napetosti na Bliskom istoku mogle osujetiti planove da se ceremonija održi prema planu.

Francuska je podigla svoje sigurnosne mjere na višu razinu u listopadu, kada je muškarac nožem ubio učitelja u školi u sjevernoj Francuskoj.

"Ne postoji jedinstveni rezervni plan, već niz mjera prilagodbe - ono što u našem žargonu zovemo planovi za nepredviđene situacije - koje nisu namijenjene javnosti ni na koji drugi način", stoji u izjavi organizatora Pariz 2024.

"Imamo planove za nepredviđene situacije za sve identificirane scenarije rizika: toplinske valove, cyber napade, a ceremonija nije iznimka."

Francuska očekuje do 600.000 posjetitelja kada 160 brodova treba krenuti 26. srpnja s mosta Pont d'Austerlitz u središtu Pariza na 6 kilometara dugo putovanje do mosta Pont d'Iena.

"Predsjednik se osvrnuo na te varijable prilagodbe uzimajući ekstremni scenarij: niz napada, na primjer, ali prije svega potvrdio je svoje povjerenje u kolektivnu sposobnost onih koji su uključeni da organiziraju ceremoniju kako je najavljeno, naglašavajući da će se događaj održati uz najviše standarde sigurnosti i podrške", stoji u priopćenju.

Komentara 2

BJ
Barutanski jarak
14:51 21.12.2023.

"osujetiti" se hrvatski veli onemogućiti, omesti, spriječiti. HINA...

OH
oho
15:22 21.12.2023.

Petak 13... to je francuska veza..koga zanima neka istraži datume 13.11.2015 Paris 13.10.1307 Paris

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije