Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSJEDNIK SRBIJE

Vučić o suradnji Đokovića i Ivaniševića: Umjetnost je od neprijatelja napraviti prijatelja

03.07.2019.
u 16:03

Vučić je ponovio da će Srbi i Hrvati morati raditi zajedno ako žele opstati, bez obzira na sve što se između te dvije nacije događalo u povijesti

Nakon objave suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića, našem bivšem teniskom asu 'izvukli' su intervju iz 1993. godine koji je dao za New York Times kada je u Hrvatskoj trajao rat. Ivanišević je tada izjavio da je vježbao pucanje iz mitraljeza i da je u jednom trenutku pomislio kako bi bilo dobro da su ispred njega Srbi

Tu izjavu komentirao je i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić

"Dobro je za našu zemlju da Novak Đoković ima dobre odnose s Ivaniševićem, da se popravljaju sukobi od ranije", kazao je Vučić koji je dodao: "To što rade njih dvojica posao je političara."

Vučić je ponovio da će Srbi i Hrvati morati raditi zajedno ako žele opstati, bez obzira na sve što se između te dvije nacije događalo u povijesti.

"Đoković je hrabar, mlad momak koji gradi mostove umjesto da ih ruši i ne vidim problem u tome. Umjetnost je kada od nekadašnjih neprijatelja ili protivnika napravite prijatelje ili one koji vam više nisu protivnici. To je posao političara, a još bolje ako to netko drugi napravi, na nekoj drugoj razini", zaključio je Vučić. 

>>> Pogledajte veliko finale teniskog spektakla na Šalati koji je organizirao Marin Čilić

Komentara 53

TI
Tirano
17:47 03.07.2019.

Đoković je svjetski sportaš prije svega i plijeni i igrom i izvan nje!? Ivanišević je još u Davis kupu kao junior igrao sa Živoinovićem u dublu još kao junior (Brenin suprug), za one koji ne znaju!? Veze ne samo velikih tenisača, već košarkaša te nogometaša ne mogu se izbrisati bilo čijom netrpeljivošću!? A i zbog čega da se srame?! Vučića ili Plenkovića? Ma dajte molim Vas!? Ivaniševića Engleska pozna bolje nego Plenkija, Brkića, Milanovića?! Po takvim smo sportašima poznati a ne političarima?

DA
Dalekovod
18:58 03.07.2019.

1993 na jednom skupu HDZ pitam Sanadera Francuzi i Njemci su 15 godina nakon drugog svjetskog rata imali Zajednicku vojsku dali mi i Srbi mozemo imati zajedničku vojsku. A Sanader veli. Postavili ste pitanje i sami dali odgovor

IM
Immanuell
19:31 03.07.2019.

Isprdavajte se koliko hoćete, ali Vučić je u pravu. Koliko god vam apsurdno izgledalo, Hrvati i Srbi su u demografski izrazito lošoj situaciji, to se već debelo odražava na svakodnevicu obje zemlje. Govorimo skoro istim jezikom, bili smo 70 godinaa u jednoj državi, ratovali smo i prolili krv međusobno. Kad to prođe, a vrijeme sve liječi, budućnost će nas prisiliti da se oslonimo jedni na druge ili nas više neće biti. Ima naroda oko nas koji samo čekaju povoljne političke prilike, a biološki su jači od oba naroda. Tko to dočeka od današnjeg ili idućeg naraštaja, pričat će.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije