Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA

Vratar koji je s PSV-om osvojio Kup prvaka danas je jedan od sponzora

Hiddink
Foto: Press Association/Pixsell
24.02.2016.
u 09:27

Nizozemci su osvojili Kup prvaka 1988. godine kada su u finalu pobijedili Benficu. Zanimljivo je da je momčad vodio Guss Hiddink kojem je PSV bio prvi klub koji je trenirao. Poslije se pokazalo da je Hiddinku to bio i jedini trijumf u ovom elitnom nogometnom natjecanju.

Danas će se odigrati posljednje dvije prve utakmice osmine finala Lige prvaka. PSV dočekuje madridski Atletico, dok će Dinamo u Kijevu biti domaćin Manchester Cityju. Od ova četiri kluba naslovom pobjednika Kupa prvaka može se pohvaliti samo PSV.

Nizozemci su osvojili Kup prvaka 1988. godine kada su u finalu pobijedili Benficu. Zanimljivo je da je momčad vodio Guss Hiddink kojem je PSV bio prvi klub koji je trenirao. Poslije se pokazalo da je Hiddinku to bio i jedini trijumf u ovom elitnom nogometnom natjecanju.

Od igrača PSV-a koji su osvojili Kup prvaka trenerske karijere napravili su samo Eric Gerets, Gerald Vanenburg i Anton Janssen. Wim Kieft dugo je radio kao TV komentator za nizozemski RTL, a 2014. godine objavio je autobiografiju u kojoj je priznao da je karijeru prekinuo zbog pretjeranog uzimanja kokaina. Legendarni vratar Hans Van Breukelen danas je biznismen i jedan od sponzora kluba. PSV je još jednom bio blizu finala, 2005. godine, kada je ispao u polufinalu.

Atletico je lani igrao finale. I to nakon 40 godina čekanja. Naime, prije toga finale su igrali davne 1974. godine.

Dinamo iz Kijeva igrao je samo jednom u polufinalu. Želja im je da ponovno jedan klub iz istočne Europe zaigra u finalu. Posljednji kojima je to uspjelo bili su nogometaši Crvene zvezde koji su igrali u u finalu 1991.

Manchester City nije u skupini engleskih momčadi koje u svojim vitrinama imaju 15 osvojenih trofeja Kupa i Lige prvaka. Pitanje je hoće li se ove sezone pridružiti Liverpoolu, Manchester Unitedu, Nottingham Forestu, Aston Villi i Chelseaju.

>> Juventus se vratio nakon Bayernovih 2:0, Mandžo asistent! Messi s dva gola potopio Arsenal

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije