Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"slika nije ni približno definirana"

Vranković: Porazi me ne zabrinjavaju

Hrvatska košarka (1)
Slavko Midzor/PIXSELL
10.08.2010.
u 11:34

Neoporavljeni razigravač Zoran Planinić još nije spreman za napore. Zasad je samo potpora momčadi.

Bez čvrstog Kreše Lončara i raspoloženih Ante Tomića i Zorana Planinića hrvatska je košarkaška reprezentacija kvalitativno na razini pomlađenih vrsta Njemačke i Rusije.

Barem tako sugeriraju međusobne utakmice sa spomenutim sastavima igrane na turniru u Cipru. Od Rusa su Vrankovićevi izabranici izgubili (62:64), dok su Nijemce jedva pobijedili (77:76). Dvoboj s Grcima (81:90, bilo je i 55:81) pokazao je da su Grci, trenutačno, ipak klasa više.

– Ne bih nas uspoređivao s Grcima jer smo bili oslabljeni, bez Tomasa, Lončara i Planinića. Naša slika još nije definirana, tek smo na pola puta.

Tako zbori izbornik Josip Vranković. Što je to što ga čini zadovoljnim?

– Zadovoljan sam kako smo trčali i visokim ritmom kojim smo igrali utakmice. Protiv Rusije smo igrali dobro u obrani, no bili smo neprecizni. Istina je, igrajući protiv Grčke i Njemačke popustili smo u defenzivi, a ja bih htio da obrana bude naša konstanta tijekom cijelog susreta.

Ukić kompenzira obranom

Kapetana Roka Ukića izbornik je apostrofirao kao igrača koji loše napadačke trenutke dobro kompenzira obrambenim pregalaštvom. Kad smo ustvrdili da nam se činilo da nam je upravo organizacija igre pomalo nestabilna, Vranković se s time nije složio:

– Igrali smo bez glavnih igrača pod košem, pa smo bili prisiljeni napadački igrati neke druge varijante. Osim toga, Ukić je u utakmici protiv Nijemaca defenzivno igrao briljantno.

U prvih pet pripremnih utakmica (tri pobjede, dva poraza) Ukić se nametnuo kao prvi, a Popović kao drugi razigravač, dok će Davor Kus imati status braniča-šutera. Tu poziciju uz njega će dijeliti i Marko Tomas, koji igra i na krilu.

Andrić se nametnuo

Cibos Bojan Bogdanović nametnuo se kao igrač s vrlo finom rukom, a bivši cibos Lukša Andrić kao centar koji prijeti u reketu, ali i izvan njega.

– Do srijede ćemo trenirati na Cipru, a u četvrtak putujemo u Njemačku, u Bamberg, gdje nas čekaju utakmice s Nijemcima, Litavcima i Turcima – najavio je Vranković.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije