Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA

VIDEO Španjolska večer u Ligi prvaka: Atletico srušio Borussiju, pogledajte pogotke iz Madrida

Champions League - Quarter Final - First Leg - Atletico Madrid v Borussia Dortmund
Foto: SUSANA VERA/REUTERS
1/3
10.04.2024.
u 23:06

Madriđani su oba pogotka postigli u prvom poluvremenu, a strijelci su bili Rodrigo De Paul u četvrtoj te Samuel Lino u 32. minuti. Gol nade Borussia je postigla u 81. minuti, a strijelac je bio Sebastien Haller

Nogometaši madridskog Atletica stekli su minimalnu prednost u prvom četvrtfinalnom ogledu Lige prvaka, na domaćem terenu svladali su dortmundsku Borussiju 2-1 (2-0). Madriđani su oba pogotka postigli u prvom poluvremenu, a strijelci su bili Rodrigo De Paul u četvrtoj te Samuel Lino u 32. minuti. Gol nade Borussia je postigla u 81. minuti, a strijelac je bio Sebastien Haller.

POGOTKE S UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE

Od početka je Atletico krenuo sa silovitim presingom te je bilo vidljivo kako se nogometaši iz Dortmunda nisu snašli u takvom okruženju. Odmah na startu ogleda,  nakon sjajne lopte Griezmanna, bolje je morao reagirati Morata, ali je zato Atletico poveo u četvrtoj minuti.

Petljali su vratar Kobel i Maatsen, a lopta je došla do Rodrigo De Paula te je Argentinac vrlo jednostavno zabio za 1-0 domaćina. U uvodnih dvadesetak minuta imao je Atletico još dvije poluprilike, prijetili su Griezmann i Morata, dok Borussia (D) s loptom nije mogla na startu dvoboja stići niti do sredine travnjaka.

Prvi ozbiljniji dolazak pred suparnička vrata Borussia je imala nakon pola sata igre. Nakon kornera Nmecha je pucao preko vrata, a samo dvije minute kasnije bilo je 2-0. Opet su obrambeni gostujući igrači petljali, a domaćin je takvo što opet kaznio. Griezmann je lijepo asistirao Samuelu Linu koji lako pogađa za 2-0.

Krajem prvog poluvremena napokon se probudila i Borussija. U 43. minuti dalekometni udarac je poslao Maatsen, ali je vratar Atletica Oblak odlično reagirao na taj niski udarac, dok je minutu kasnije pucao Sancho, ali neprecizno.

Foto: SUSANA VERA/REUTERS

Nastavila je njemačka momčad napadati i u nastavku susreta. Nizale su se šanse pred Oblakom, pokušavali su Fuellkrug, Sabitzer i Sancho, ali Atletico je iz tog suparničkog naleta izašao neokrznut. Domaći strateg Diego Simeone i Atletico odlučili su u nastavku čuvati rezultat te čekati moguću šansu kroz kontranapad kako bi dodatno povećali prednost.

Inače iznimno čvrsti Atletico dosta je jednostavno odbijao nalete Borussije koja je djelovala sporo u igri, a često i bezidejno u napadačkoj fazi. Između 70. i 80. minute opet je terenom zavladao Atletico, ali nije to pretočio u treći pogodak. I onda je uslijedio bljesak na drugoj strani. Bila je to prva, veća pogreška domaće obrane u 81. minuti, a sve je iskoristio Haller za pogodak, smanjenje na 1-2 i buđenje nade Borussije da može proći u polufinale.

Mogli su gosti i do izjednačenja, ali je udarac Bynoe-Gittensa u 87. minuti završio na gredi, kao i onaj Brandta glavom u 96. minuti.

Dortmund će biti domaćin uzvratnog dvoboja 16. travnja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije