Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTVRDIO IZVRŠNI ODBOR

Dario Šimić se vraća u Dinamo! Legendi kluba povjeren važan posao, evo što će mu biti zadatak

Šibenik: Dario Šimić na terenu uoči utakmice Hrvatskog nogometnog kupa, HNK Šibenik - GNK Dinamo
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/5
10.04.2024.
u 21:31

Plan je napraviti veliku analizu VIP-loža u Maksimiru, u ovoj sezoni i plan za novu sezonu. Napredak je već napravljen, ali tu u Maksimiru vide još mogućnosti za poboljšanja jer dosta je zanimanja za te lože i kad je riječ o godišnjim ulaznicama, žele u Maksimiru još podignuti 'hospitality'

Srijeda je donijela novu sjednicu Izvršnog odbora Dinama, bavila se prvim analizama poslovanja koji po prvim pokazateljima nisu bili loši, pokušat će se pratiti planovi i njihova funkcioniranja. Odbor za stadion, preko direktora stadiona Miljenka Sakomana izvijestio je o funkcioniranju stadiona, treba vidjeti što je potrebno za daljnje održavanje jer je jasno da će plavi još neko vrijeme ovdje stanovati dok se ne napravi stadion u Kranjčevićevoj, neke terene u Maksimiru treba obnoviti.

Od danas klub ima novi odbor, riječ je o Odboru za sponzorstvo, a tu je najzanimljivije da je dopredsjednik tog odbora Dario Šimić. Šimić se tako vraća u Dinamo iz kojeg je otišao s mjesta člana Uprave zaduženog za sportska pitanja. No, kao poslovni i čovjek iz sporta tu može puno pomoći i voljan je, ima kvalitetne poslovne odnose. Napomenimo kako svi u odborima rade na volonterskoj bazi. Predsjednik tog odbora je Zrinko Hržić, a odboru su Marko Njavro, Mario Petrović, Robert Penezić, Igor Arlović i Hrvoje Slade.

Uglavnom, smisao tog odbora je da se inicira komunikacija s raznim tvrtkama, pogotovo u ovo vrijeme pozitivnih rezultata.
Akcija u kojoj je na utakmicu pozvano 40 poslovnih ljudi bila je vrlo uspješna, s time će se i nastaviti jer tu bi plavi mogli naći dobre poslovne akcije, bit će pozivani na sve domaće utakmice. Plan je napraviti veliku analizu VIP-loža u Maksimiru, u ovoj sezoni i plan za novu sezonu. Napredak je već napravljen, ali tu u Maksimiru vide još mogućnosti za poboljšanja jer dosta je zanimanja za te lože i kad je riječ o godišnjim ulaznicama, žele u Maksimiru još podignuti 'hospitality'.

Na sjednici je bilo manjih analiza rada od ranije postojećih odbora. Najzanimljivije je i tu bilo oko stadiona, Dinamo se ne bavi samo ovim postojećim 'ruglom', već i zamjenskim stadionom kad se Maksimir počne graditi, trening kampom. Vijesti iz grada su da će stadion u Kranjčevićevoj biti izgrađen u planiranom roku, a Dinamo se na konzultantskoj razini želi uključiti u gradnju Kranjčevićeve kao parter koji ima iskustva, zna što je sve potrebno, a plavi će tamo neko vrijeme biti i korisnici dok se bude gradio Maksimir. Priča se i o kampu, postoji nekoliko ideja, ali potrebni su i prostori za klupsko funkcioniranje.

- Uz uspostavu samog sustava koji će biti dugoročno održiv i usklađen s tržišnim praksama, inicijalna ideja je da GNK Dinamo vlastitim proaktivnim pristupom otvori i inicira komunikaciju te kontaktira potencijalne partnere i sponzore. Navedeno se primarno odnosi na čitav niz relevantnih hrvatskih kompanija iz svih značajnih sektora, kao što su primjerice energetika, maloprodaja, autoindustrija, financijska i prehrambena industrija te druge. Prilikom pripreme samih ponuda za sponzorstva iste je potrebno prilagoditi svakom potencijalnom partneru. Obzirom na sponzorski potencijal te snagu i prepoznatljivost brenda GNK Dinamo i izvan granica te na globalnom nivou, uz partnere s domaćeg tržišta paralelno će se kontaktirati i kompanije izvan Republike Hrvatske. Kao rezultat sustavnog te proaktivnog pristupa, zajedno s već započetim pregovorima s partnerima od strane GNK Dinamo, težit ćemo povećanju sponzorskih prihoda od 70% do 100% u 2024. godini u odnosu na 2023. godinu. - izjavio je nakon sjednice predsjednik Odbora za sponzorstva Zrinko Hržić za službenu stranicu Dinama.

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar Provokator1
Provokator1
21:45 10.04.2024.

sretan je onaj tko se sa Šimićem pomogao.... da nije došao sad bi imali 10 bodova više.

Avatar 404_ZLO
404_ZLO
22:36 10.04.2024.

Ovoga su si mogli zašparat!

CR
crocro
05:46 11.04.2024.

Katastrofa. Ovi ne vide dalje od svojega nosa. Oni će pripremaju uređivati lože za ugodniji boravak VIP gostiju na stadionu koji treba rušiti. Ako su VIP gosti do sada mogli boraviti u takvim ložama, onda mogu boraviti još malo, a ne izlagati se dodatnim troškovima šminkanja po receptu Mamića. Osim toga predsjewdnik UEFE Čeferin, najavljuje zabranu igranja na Maksimiru i zatvaranja stadiona zauvijek jer nije pogodan za igranje europskih utakmica. Ako je tako, onda nije niti za domaće utakmice. Ali neka rastrošnici samo troše tuđi novac na uglađivanje u ruglu. Svi uzvanici znaju da će se stadion rušiti i neće zamjeriti na udobnosti VIP loža. Ali neka rastrošnici troše kada imaju. Ali možda će majstori odustati jer se ne usude boraviti u utrobi tribina da se ne sruše, pa bi se jedino tako uštedio novac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije