Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJI U BRUXELLESU

VIDEO Vatreni u posljednjim pripremama za Euro: 'Ne bih imao ništa protiv Belgije u finalu'

International Friendly - Croatia v Armenia
Antonio Bronic/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
05.06.2021.
u 17:52

Na treningu nema popuštanja ni opuštanja, svi su reprezentativci svjesni što Belgija predstavlja i koliko moraju biti fokusirani.

Hrvatska nogometna reprezentacija u nedjelju 6. lipnja (20:45) igra pripremni susret za Europsko prvenstvo protiv Belgije u Bruxellesu.

Izbornik Zlatko Dalić htio je tako snažnog protivnika ciljano, da se njegovi izabranici što bolje pripreme za Engleze. Stoga, ova prijateljska utakmica od iznimnog je značaja.

Samim time, na treningu nema popuštanja ni opuštanja, svi su reprezentativci svjesni što Belgija predstavlja i koliko moraju biti fokusirani da bi na otvaranju Eura protiv Engleske (13. lipnja, 15:00) bili najbolji što mogu te osvojili vrijedne bodove.

No, prije treninga, redovita konferencija za medije, na koju je izbornik došao s Domagojem Vidom.

- Lukaku je najveća prijetnja, to je jedan od najboljih napadača na svijetu i neće nam biti lako s njim - kazao je Vida u uvodu, a potom se Dalić nadovezao u kontekstu ozljede Dejana Lovrena, koji neće igrati i pomoći zaustaviti Lukakua:

- U svakom trenutku ga svatko može zamijeniti, nedostajat će nam, ali imamo jako dobre igrače na toj poziciji. Tko god će igrati, odradit će posao do kraja. Joško, Duje i Mile pokazali su u klubovima što mogu. Ne bi se trebali bojati. Ako će si svi pomagati, bit će i manje problema - komentirao je izbornik ozljedu Dejana Lovrena.

A kako je igrati pred praznim tribinama?

- Nije ni lijepo ni ugodno, svi čekamo trenutak kad će se navijači vratiti na tribine. Nadam se da će to biti uskoro - rekao je Vida.

Izbornik je potom bio upitan da usporedi ovu Hrvatsku i onu otprije tri godine, koja je osvojila srebro u Rusiji.

- Napravili smo povijesni rezultat prije tri godine i ovo nije ista momčad, imamo nekoliko mladih igrača. Treba dati vremena da se uigramo i budemo na istoj razini, ali nadam se da možemo napraviti velike stvari i ovaj put.

Što se Belgije tiče...

- Igramo protiv najbolje momčadi na svijetu, po Fifinoj ljestvici i bit će izazovno. Sigurno da jedni i drugi želimo dobar rezultat, ali važno je da ne bude ozljeda - ističe Dalić.

Engleska još pamti poraz u polufinalu Svjetskog prvenstva i protivnik bi nas mogao gledati drugačije.

- Nema nekakvog revanšizma, ali igraju doma i žele što bolji rezultat. Još pamte taj poraz i bit će im u mislima. Očekujemo agresivnu Englesku, koja će nas napasti, posebno na početku. Bitno je da nismo autsajderi i da imamo šansu, ali moramo biti skromniji, ići korak po korak - otkriva Dalić i dodaje:

- Prijateljske utakmice nemaju toliki značaj, svi naši protivnici čuvaju adute za Euro. Protivnici su nam teški, posebno jer igramo s dva domaćina. Ne smijemo podcijeniti ni Čehe ni Škote. Euro će biti sasvim nešto drugo.

Pritom je napomenuo i da želi Belgiji što brži oporavak Kevina De Bruynea te je dodao kako vidi tu reprezentaciju kao jednog od glavnih favorita za osvajanje prvenstva. A kad smo kod favorita, Belgija je bila jedan od njih i u Rusiji, ali u polufinalu je ispala od Francuske.

- Ne bih imao ništa protiv da to bude finale Eura - zaključio je izbornik Dalić.

U Bruxellesu je naš Tomislav Krasnec i prenosi uživo sve što se događa:

 

Komentara 11

ĆA
ĆanotaKrljo
17:41 05.06.2021.

Samo nek istrče na teren sa postavom kao i protiv Armenije ! Momci su već uigrani ...rezultat govori više od riječi !

RO
rokoxy1
11:46 06.06.2021.

Nije vise dovoljno danas reci sastav i stavit ruke u Dzepove , danas u dansnjem ng. se mora vise cinit za uspijeh.

RO
rokoxy1
21:35 05.06.2021.

Kad igraci vide da izbornik samo drzi ruke u Dzepovima mozes mislit koliko igraci misle da ga nesto interesuje .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije