Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nogometne destinacije

VIDEO Najbolji svjetski stadioni: Marakana pri vrhu ljestvice. Gdje otići za dobar provod?

Bundesliga - Borussia Dortmund v Borussia Moenchengladbach
Foto: Thilo Schmuelgen/REUTERS
1/3
16.05.2023.
u 11:21

Sam vrh popisa krasi ime stadiona Borussije Dortmund, Westfalenstadion. Premda je put nešto duži, svatko će potvrditi da se isplati. "Žuti zid", kako se od 2005. naziva južna tribina stadiona, jedan je od najveličanstvenijih prizora u nogometu, zaslužan za neke od najvećih navijačkih spektakala 21. stoljeća

San Siro na kojemu se večeras u 21 sat igra uzvratna utakmica polufinala Lige prvaka između Intera i Milana poznat je kao jedan od stadiona s najboljom atmosferom u Europi. Na današnjem derbiju u kojeg Inter ulazi s prednosti 2:0 naspram gradskog rivala očekuje se nezaboravan doživljaj, ali o nije jedini stadion koji nudi pamtljive trenutke.

Portal GOAL pobrojao je 15 najupečatljivijih stadiona na kontinentu. Dakako, riječ je o vrlo subjektivnoj temi i nimalo ne iznenađuje da je puno navijača najdraži upravo domaći stadion njihovog najdražeg kluba. Na ovom su se popisu našli stadioni iz cijele Europe. Hrvatskih stadiona na popisu nema, ali nekoliko kandidata nalazi se u susjedstvu.

Ukoliko želite predivnu ljetnu atmosferu i gromoglasno navijanje mogao bi vas zanimati PAOK-ov Toumba stadion. Još uvijek se pamti vatromet koji su priredili kada je PAOK osvojio prvu titulu nakon 34 godine. Grčki su navijači poznati po svojoj srčanost, ali i ljubavi prema pirotehnici. Nesretan spoj dogodio se u Marseilleu, gdje su prošle sezone Francuzi i Grci gađali jedni druge vatrometom.

Na 12. mjestu odmah ispred grčkog, našao se stadion večerašnjeg derbija. Upravo je atmosfera ono što mnoge privlači na današnje polufinale. "Derby della Madonnina" je uvijek bio predstava navijačke koreogrfije, a inspiracija je dolazila i iz klasika svjetske književnosti poput Danteovog Pakla. Stoga se očekuje da će navijači Intera danas pripremiti spektakularne prizore.

Na listi je i Feyenoordov stadion kojeg je prošlog tjedna krasio jedan od najvećih transparenata u povijesti, dug preko 500 metara. Na njemu su ispisali "Feyenoord, Feyenoord, što ćemo danas učiniti? Pobjedit ćemo, samo je pitanje s koliko golova!". Prizori sa stadiona obišli su svijet.

Na šestom mjestu našao se jedini stadion iz regije, beogradska Marakana. Svima dobro poznat stadion kojeg prate povijesne priče i nogometni susreti čija se atmosfera izlila daleko izvan terena, u dobrom i u lošem, zbivanja na ovom stadionu uvelike su obilježila povijest kako srpskog tako i hrvatskog nogometa. Premda nakon renovacija ima tek 53 tisuće mjesta, a Crvena zvezda više nije velik igrač na Europskoj sceni, navijači su poznati po svojoj gorljivoj podršci. Osobito je to vidljivo kada se sretnu s gradskim rivalima Partizanom.

Sam vrh popisa krasi ime stadiona Borussije Dortmund, Westfalenstadion. Premda je put nešto duži, svatko će potvrditi da se isplati. Sam je Jurgen Klopp rekao: "Izađete i stadion eksplodira. Iz mraka i svijetlo. Pogledate lijevo i tamo 150 tisuća navijača skače i luduje." Premda je ponešto pretjerao s brojkom, zvuk na stadionu višestruko nadmašuje bilo koji drugi u Europi. "Žuti zid", kako se od 2005. naziva južna tribina stadiona, jedan je od najveličanstvenijih prizora u nogometu, zaslužan za neke od najvećih navijačkih spektakala 21. stoljeća.

Cijelu listu možete pogledati OVDJE.

VIDEO: Ronaldo u Arabiji neće biti još dugo: Legendarni igrač se vraća u Real Madrid!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije