Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATERPOLIST GODINE

Veselin Đuho: Od Mare Jokovića kreću i otvaranje i zatvaranje

'08.08.2012.,  Engleska, London - Ljetne Olimpijske igre London 2012. Vaterpolo, muskarci. Hrvatska - SAD. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL'
'Sanjin Strukic/PIXSELL'
19.11.2012.
u 12:00

- Riješio je finale OI u Londonu s tri prekrasna pogotka. I sam sam bio napadač, pa sam prednost dao napadaču

Veselin Đuho jedan je od najvećih hrvatskih vaterpolista, ali i trenera. Svoju je kvalitetu najbolje i najdulje dokazivao u Jugu, no kao igrač nastupao je i za talijanske klubove Salerno i Cagliari, a kao trener vodio i Cagliari, Olympiakos, Šibenik, Mladost i Koper. Bio je i izbornik hrvatske i slovenske reprezentacije. Danas je ponovno trener najdražeg kluba – Juga.

Oko najboljega u 2012. nije puno dvojio, prednost je dao Mari Jokoviću.

– Nezamjenjiv je i u obrani i u napadu. Od njega kreću i otvaranje i zatvaranje, protunapad... Riješio je finale OI u Londonu s tri prekrasna pogotka. I sam sam bio napadač, pa sam prednost dao napadaču – obrazložio je Đuho svoj izbor.

I na drugo i treće mjesto stavio je svoje jugaše – Nikšu Dobuda i Mihu Boškovića.

– Dobud je iznimno napredovao i dogurao do jednog od najboljih sidraša na svijetu. Odlično prati igru, razigrava suigrače... O Mihi je suvišno trošiti riječi. Len zna zašto ga je izabrao za najboljeg europskog vaterpolista. Atraktivan igrač topovskog udarca, jako dobar u protunapadu.

Dalje i u Đuhinu izboru slijedi još jedan junak iz Londona – Josip Pavić.

– Iznimno pouzdan na vratima. Daje sigurnost obrani, ali i obrana je njemu puno pomogla.

Sami komplimenti idu i na račun Andre Bušlje.

– Sjajan, neprelazan, iznimno siguran. Najzaslužniji je što je Jug osvojio prvenstvo.

Izbor je zaokružio s dvojicom igrača koji su do ljeta bili u Pro Reccu i s njim osvojili Kup prvaka.

– Sandro Sukno odličan je igrač, ima sjajan pregled igre, predviđa situacije. Iako je najmlađi u reprezentaciji, to se u njegovoj igri ne vidi. Damir Burić bio je sjajan u obrani, ali i na poziciji drugog sidraša. Zaslužan je što je u susretu s Crnom Gorom Zloković rano ispao iz igre.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije