Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliki uspjeh

Hrvatske blizanke postale svjetske prvakinje: 'To je najbolje čuvana tajna našeg uspjeha'

Zagreb: Sestre Jurković osvojile zlato na Svjetskom veslačkom kupu na Jarunu
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/7
10.07.2021.
u 18:20

Josipa i Ivana Jurković bile su najbolje u konkurenciji jedanaest posada u dvojcu bez kormilara na SP-u u češkim Račicama.

Veloluške blizanke, Josipa i Ivana Jurković, osvojile su zlato na Svjetskom prvenstvu u veslanju do 23 godine u češkim Račicama. U konkurenciji jedanaest posada u dvojcu bez kormilara bile su najbolje s vremenom 7 minuta, 17 sekundi i 20 stotinki.

Srebro su osvojile Amerikanke Caitlin Esse i Lucy Koven sa 7:19.79, a broncu Njemice Lena Sarassa i Hannah Reif sa 7:22.39. Kanada je bila četvrta, Francuska peta, a Španjolska šesta. Članice zagrebačke Trešnjevke bile su nadmoćne tijekom cijele utrke s vodećom pozicijom na na sva tri prolaza - na 500, 1000 i 1500 metara.

- Osvojiti zlato naš je san još otkako smo počele veslati zajedno. Veza između nas dvije kao blizanki nešto je što se može teško objasniti. Kod nas u hrvatskom veslanju braća i sestre su tajna uspjeha, najbolje čuvana tajna - kazala je Ivana nakon trijumfa.

Sestre Jurković su 2017. prvi put bile svjetske prvakinje, tad juniorske, ali u četvercu bez kormilara zajedno s Brunom Milinović i Izabelom Krakić.

Ovo proljeće pokušale su se plasirati na Olimpijske igre ali nisu uspjele, no tu su formu sad iskoristile za ovo svjetsko zlato. Ujedno, ove godine bile su zlatne u Svjetskom seniorskom kupu, a svoju zagrebačku pobjedu posvetile su ocu pomorcu.

U finalu dvojaca bez kormilara nastupili su i Osječani Patrik i Anton Lončarić, svjetski juniorski prvaci iz 2017. godine, no ostali su bez medalje, na četvrtoj poziciji. Blizanci Lončarić su ciljem prošli u vremenu 6:40.94 minuta, 3.38 sekundi nakon brončanih Turaka Kaana Aydina i Aydina Sahina. Zlato su sa 6:30.73 osvojili Britanci Calvin Tarczy i Douwe De Graaf, a srebro Litvanci Dovydas i Domantas Stankunas sa 6:33.46.

Ivan-Ante Grgić i Patrik Papac nisu se uspjeli plasirati u finale dvojac na pariće, oni su u polufinalu bili peti u svojoj skupini.

Video - Sinkovići i sestre Jurković na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u ergometrima

Komentara 4

DU
Deleted user
19:41 10.07.2021.

Čestitam našim Luškama.

Avatar Barba
Barba
19:24 10.07.2021.

Bravo za naše zlatne djevojke.

Avatar southman
southman
08:19 11.07.2021.

Bravo cure.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije