Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERAS OD 20 SATI

Velika novost za gledatelje: Evo gdje gledati utakmicu Superkupa

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/10
09.07.2022.
u 07:30

Utakmica neće biti dostupna svim gledateljima. Drugi operater kupio je TV prava i uvodi promjene, evo detalja...

Dinamo i Hajduk večeras od 20 sati igraju 12. Superkup. Za trofej će se tako boriti osvajači Kupa Hrvatske i prvaci 1.HNL. Prvi je to ogled dva vječita rivala nakon svibnja i pretposljednjeg kola HNL kada je utakmica dobila ružno treće poluvrijeme na autocesti prema Splitu zbog čega je večerašnji susret okarakteriziran kao visokorizičan, a na snazi će biti neviđene policijske mjere.

Večerašnja utakmica uvertira je za početak HNL-a sljedećeg vikenda, a sudeći prema pripremama, u nešto je boljoj formi Dinamo koji se pojačao drugim najboljim strijelcem lige prošle sezone, Josipom Drmićem te odličnim veznjakom Robertom Ljubičićem koji je stigao iz bečkog Rapida. Za razliku od još jednog velikog pojačanja, Boška Šutala, njih dvojica konkuriraju za ovu utakmicu.

07.07.2022.,Split - Hajduk odrzao konferenciju za medije uoci utakmice SuperSport Superkupa. Na konferenciji je govorio trener Valdas Dambrauskasa i Nikola Kalinic. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Hajduk je pak kao zamjenu za Portugalca Ferra doveo Tonija Borevkovića na mjesto stopera. On bi se trebao na početku sezone boriti za mjesto sa Stefanom Simićem, a na pripremama je od 4 utakmice upisao isto toliko poraza. 

Ipak, obje momčadi najavljuju borbu za prvi trofej sezone od koje i Hajduk i Dinamo imaju velika očekivanja. 

Foto: Kruno Galjar

- Ovom utakmicom otvaramo novu sezonu u kojoj, naravno, očekujemo jako puno. To je ujedno i prilika da momčad polako počne ulaziti u natjecateljsku formu. Motiv je velik, igramo protiv vječnog rivala, Hajduka, a utakmica ima i natjecateljski karakter, jer je ipak u pitanju trofej. Iz priprema smo izašli u dobrom stanju, svi koji su ušli u kompletan program su u redu, nemamo  ozlijeđenih. Nadam se i dobrom dekoru, sigurno će navijačka kulisa biti potpuna, znamo da će biti i Hajdukovih navijača, očekujem pravo sportsko nadmetanje na terenu - rekao je u najavi trener Dinama Ante Čačić.

Dvoboj u Maksimiru najavio je i trener Hajduka:

- Sezona tek počinje, utakmica će sigurno biti teška za obje momčadi i smatram da su derbiji rijetko atraktivni. Obje momčadi će pokušati ograničiti jedna drugu i mislim da će trenutak individualne bodlučiti utakmicu. Dobro smo se pripremili za ovu utakmicu i želimo svima dokazati da smo spremni - rekao je Valdas Dambrauskas.

VIDEO: 'Hajduk je najveći hrvatski klub i ima najbolje navijače'

Što se tiče televizijskog prijenosa, od večeras se uvodi velika novost za gledatelje. Umjesto prošlosezonskih prijenosa na Arena Sportu i HNTV-u, prava za prijenos otkupio je Hrvatski Telekom koji je u sklopu svoje usluge "Max TV" kreirao nove kanale MaxSport koji će pretplatnicima Max TV-a, Iskona i evoTV-a biti dostupni na 12. kanalu u osnovnom paketu. Korisnici ostalih operatera tako neće moći gledati večerašnji dvoboj.

No, vječiti derbi, stručne analize i komentare, kao i tekstualni prijenos uživo moći ćete pratiti na portalu Večernjeg lista tijekom cijele večeri. Naši novinari, komentatori, kao i nogometni stručnjaci i menadžeri komentirat će i analizirati dvoboj Dinama i Hajduka.


Ključne riječi

Komentara 5

ZV
Zvonko
09:16 09.07.2022.

Nije mi jasno zašto plaćamo pretplatu HRT-u kad ne možemo gledati ""Hrvatski nogomet". Čija je ovo država?.

RE
RedTree
12:50 09.07.2022.

Drugi put sklopiti ugovor godinu dana ranije, da se ljudi znaju organizirati.

CR
crnioraozx
22:11 09.07.2022.

A1 prevario.sklopiš ugovor i doboš kukac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije