Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uoči superkupa

Čačić otkrio hoće li Brkljača zaigrati protiv Hajduka, evo koje su najveće dileme trenera Dinama

storyeditor/2022-07-08/PXL_060722_94479730.jpg
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
09.07.2022.
u 07:00

Čačić kaže da nije nemoguće da Petković i Drmić koji put zaigraju zajedno, ali to očito neće biti danas

Sve je spremno za pravi nogometni spektakl, utakmicu Superkupa između Dinama i Hajduka danas u Maksimiru (20 sati). Trebao bi se taj prvi derbi sezone odigrati u pravom nogometnom ambijentu jer ulaznice se jako dobro prodaju. Do jučer u 11 sati prodano je 13.800 ulaznica, od toga 8100 pojedinačnih samo za današnju utakmicu, pa oko 3200 godišnjih, a za Hajdukove navijače otišlo je 2500 ulaznica.

Sve spremno za Torcidu

Sad bi i Torcida trebala upotpuniti dekor, na posljednjoj utakmici nije bila, torcidaši nisu željeli na stadion jer im nisu dopustili unošenje transparenata koje nisu željeli na vrijeme prijaviti. Nakon toga izazvali su nerede, blokirali autocestu i sukobili se s policijom. No u koordinaciji dvaju klubova, HNS-a i policije, sad se sve radi prema protokolu, dakle, stigao je i popis transparenata. Oko 500 navijača Hajduka stiže vlakom izravno na Borongaj, a ostali će biti uobičajeno dovedeni na maksimirski jug gdje će imati ugostiteljsku ponudu, vodu, sanitarne čvorove...

– Očekujem pravi ugođaj na stadionu i veliku podršku naših navijača, a veseli me što dolaze i navijači Hajduka jer i suparnički navijači mogu biti motiv našim igračima – kazao je trener Dinama Ante Čačić.

Za derbi je sve spremno, a očito su spremni i Čačićevi igrači.

– Dinamo očekuje jako puno, znamo svoje ambicije. Želimo dobro otvoriti sezonu kako bismo spremni dočekali europske podražaje i start naše lige, tražimo natjecateljsku formu. Motivi su veliki, igramo protiv velikog rivala, borimo se za trofej. Pripreme smo odradili dobro, svi su odradili kompletan program, nemamo novih ozljeda. I jedni i drugi jako smo ambiciozni, u Hajduku najavljuju dobru sezonu, to nas veseli. Dobar Hajduk znači i bolju ligu, oni nas guraju da i mi budemo bolji – kazao je trener Dinama.

Čačić ne može računati na dva Šutala, Bulat se polako vraća nakon loma noge, Emreli ima problem s leđima, a svi ostali su 'unutra'. 'Unutra' su i Petković i Drmić, stalno se pokušava dokučiti hoće li možda dva takva vrsna napadača zaigrati zajedno.

– Nema tu nikakve tajne, imamo dva kvalitetna napadača. Od Petkovića želim 'devetku', on se svojom igrom mora vratiti gdje mu je mjesto, u nacionalnu vrstu. Drmić je gol-igrač, za nas pravo pojačanje, obojica su nam potrebna. Dinamo treba takve igrače, oni nam mogu ponuditi 15, 20 golova po sezoni, ali svi moraju biti opasni. Lani je Oršić bio najbolji strijelac, tu su i veznjaci. Imat ćemo ritam utakmica svaka tri, četiri dana tako da ih moramo imati i svježe, imati kvalitetnu konkurenciju među njima dvojicom. Katkad će možda i biti zajedno na terenu, a možda koji put i zajedno počnu utakmicu.

Bočkaj nije u formi

Dakle, danas ih ne treba očekivati zajedno u startnoj postavi; koliko nam se čini, krenut će Petković. I nema Čačić puno dvojbi oko sastava, najveća mu je dvojba na lijevom beku. Dinamo je u zadnje vrijeme pokupovao cijelu nisku bekova, a Čačić i dalje mora tražiti najbolje rješenje, jer Bočkaj je očito daleko od forme.

– Izgubio je nekoliko kilograma, nedostaje mu svježine i zato ne igra dobro. Moramo naći rješenje, tu je i Štefulj i nikoga ne otpisujem, vidjet ćemo koje će biti rješenje dok se Pero ne vrati u formu – veli Čačić, koji je već na dvije utakmice na toj poziciji isprobao Roberta Ljubičića koji se pokazao kao odlično rješenje pa očekujemo da će tako biti i u ovoj utakmici iako to Čačić nije želio potvrditi.

Protiv crnogorskog Arsenala debitirao je mladi Marko Brkljača samo nekoliko dana nakon što je došao iz Hajduka, je li on u planovima za današnju utakmicu?

– Pokazao je dobre stvari, svidio se svima, ali s nama je tek tri dana i mislim da bi za njega bilo prerano da danas debitira.

Kako bilo, bit će zanimljiv ovaj derbi u koji Hajduk ulazi s lošim rezultatima s priprema, za razliku od Dinama.

– Pripremne utakmice i rezultati nisu važni, Hajduk je te utakmice odradio na svoj način. Svaki trener ima neke svoje zamisli. Znam da je njihov trener iz tih utakmica izvukao dobre stvari, znaju što su htjeli dobiti od toga. Vidim da su optimistični prije Superkupa, s pravom. Ostao im je cijeli igrački kadar i kvalitetni su – kazao je Čačić.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije