Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTKRIO DETALJE

Vatreni o mladosti u Hrvatskoj: Nisam dao na sebe, da se rugaju i govore da sam Bosanac!

Vatreni
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/6
14.04.2020.
u 16:59

Ta prva godina bila je teška jer sam putovao u Zagreb svaki dan iz Karlovca jer sam morao završiti taj osmi razred. Sljedeće godine bio sam u domu, s četvoricom u 15 kvadrata, na 500 metara od Dinamova kampa. Ti su uvjeti bili najljepši - poručio je Lovren koji nije imao najbolje razdoblje nakon odlaska u Lyon

U HRT-ovoj emisiji 'Junaci našeg doba', Dejan Lovren prisjetio se svojih početaka u Karlovcu, prelaska u Dinamo, igranju u Interu pa odlaska u Francusku i karijere u Engleskoj.

- Nisam imao lijep doček, smijali su mi se, ali ja sam to rješavao na neki drugi način. Nekad sam se i potukao, nisam dao na sebe da mi se smiju i rugaju jer sam se rodio u BiH te da mi govore da sam Bosanac. U svemu tome ja sam pokazivao na terenu svoju strast i frustracije, bio agresivan. Znam da mi je prolazilo kroz misli: 'Eh, nećete mi se sad smijati'. Uvijek sam htio biti bolji od drugih - rekao je Dejan o svojim danima nakon povratka iz Njemačke (gdje je bio u izbjeglištu) u Karlovac te otkrio kako je proveo prvu godinu u Dinamu.

- Ta prva godina bila je teška jer sam putovao u Zagreb svaki dan iz Karlovca jer sam morao završiti taj osmi razred. Sljedeće godine bio sam u domu, s četvoricom u 15 kvadrata, na 500 metara od Dinamova kampa. Ti su uvjeti bili najljepši - poručio je Lovren koji nije imao najbolje razdoblje nakon odlaska u Lyon

- Platili su me puno i očekivali da sam na vrhu. Imao sam 21 godinu, nisam znao jezik, nikoga tamo niti mi je netko došao objasniti što da radim, valja li to. Čitao sam medije koji su pisali svašta i nije mi bilo drago čuti da su me proglasili promašajem. Rekao sam sebi da moram negdje pokazati talent. Nisu me potjerali iz Lyona, ali rekli su da mogu ići - otkrio je naš stoper koji je potom otišao u Southampton.

- Bio sam skeptičan jer sam znao da su tek stigli iz Championshipa u Premier ligu. No nazvao me Mauricio Pochettino i predložio da se nađemo u hotelu u Barceloni kako bi mi ispričao viziju. On tada nije baš znao pričati engleski, ali oduševio me tim izrazom lica pokazavši koliko vjeruje u mene. Pokazao mi je klipove iz Lyona i govorio: "Ovo želim da radiš, vidim da si dobar, ja tebe želim". Kad smo izašli iz hotela, rekao sam mu da trebam dva dana da odlučim, ali ja sam već odlučio čim sam zatvorio vrata - jasan je bio Lovren koji je oduševljen Liverpoolom.

-  Odmah sam donio odluku i ispala je to sezona za pamćenje. Osjećao sam se moćno i nekoliko mjeseci kasnije stigao je Liverpool na vrata. Trajao je i trajao, međutim, taj transfer, glava mi je već bila u ludilu. Sjećam se kad smo igrali na Anfieldu, osjetio sam tada što je to. Rekao sam: "Pa ovo je zvijer od kluba". I onda je došao konačno trenutak transfera, za to sam radio gadno protekle četiri godine, isplatilo se - poručio je Lovren, jedan od najzaslužnijih za hrvatsko srebro

>>>> Pogledajte poruku Luke Modrića

 

 

Ključne riječi

Komentara 1

SC
schwertransport
18:12 14.04.2020.

Pazi se covjeka koji se srami svog porijekla!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije