Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ABENDBLATT

Uspješni odvjetnik preuzeo slučaj Marija Vuškovića. Ima plan kako srušiti kontroverznu presudu

Su?enje za doping profesionalnog nogometaša HSV-a Vuškovi?a
Arne Dedert/DPA
11.05.2023.
u 16:14

Njemački mediji pišu kako je mladi Hrvat angažirao novog vođu odvjetničkog tima, u nekoliko točaka pokušat će osporiti raniju presudu

Hrvatski nogometaš Mario Vušković dobio je oštru kaznu od dvije godine suspenzije nakon odluke njemačkog sportskog suda, ali njegov odvjetnički tim žalio se na ovu presudu. Mladi vatreni sprema se za suđenje pred Sudom za sportsku arbitražu (CAS) u švicarskoj Lausanni. Sportski sud DFB-a krajem ožujka donio je presudu o kazni, ali i ostavio je dosta prostora u kojem se to može osporiti. 

Odvjetnici hrvatskog nogometaša pripremaju se za žalbeni postupak, a do početka lipnja moraju dostaviti očitovanje sudu u Lausanni, piše njemački dnevnik Abendblatt. Njegov tim sad vodi uspješni i poznati američki odvjetnik Paul J. Greene. Amerikanac je do sada vodio brojne dopinške slučajeve, a među ostalima zastupao je slavnog jamajčanskog sprintera Asafu Powella.

Isto tako, branio je osvajača srebrne olimpijske medalje Petera Bola. Greene se na svojoj službenoj stranici hvali slučajevima u kojima je sud presudio u korist njegovog klijenta. Njemački list piše da će se Vuškovićevi branitelji strategiju temeljiti na tome da se nadaju se kako će se sud u Lausanni više baviti WADA-om i njihovom spornom Sar-Page analizom, koja je poprilično kontroverzna u znanstvenim krugovima. To je test u kojem nema graničnih vrijednosti, već se uspoređuju dvije slike.

Prema presudi CAS-a iz 2011. godine, navodi se da se EPO uzorak ne može proglasiti pozitivnim ili negativnim na temelju subjektivne procjene ili iskustva, a to znači da laboratorij mora primijeniti pouzdane kriterije da bi i treća strana mogla razumjeti izvedene zaključke, javlja hamburški list. Osim što se pokušati osporiti spomenutu analizu, žele dokazati i kako se dogodila pogreška u transportu i analizi uzorka u laboratoriju u Kreischi. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije