Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uzlet turskog kluba

Turski car Terim sad ima Buraka koji ih vodi u raj...

'Galatasaray\'s Burak Yilmaz (L) and Didier Drogba celebrate a goal against Schalke 04 during the Champions League soccer match in Gelsenkirchen March 12, 2013. REUTERS/Ina Fassbender  (GERMANY - Tags
'INA FASSBENDER'
13.03.2013.
u 23:04

Najbolji strijelci Lige prvaka su Ronaldo i Yilmaz Burak sa po osam pogodaka. Messi ih ima sedam

Bila je to turska noć u Gelsenkirchenu. Istanbulski Galatasaray, koji je 18 puta bio je prvak Turske, a 1999. godine osvojio je Kup Uefe, 3:2 pobjedom protiv Schalkea plasirao se u četvrtfinale Lige prvaka.

Zanimljivo je da je i 1999., kao i danas, na trenerskoj klupi Galatasaraya bio proslavljeni turski trener Fatih Terim. Galatasaray je 2000. osvojio i europski Superkup, a posljednji veći europski iskorak napravio je godinu dana kasnije kada ga je u Ligi prvaka zaustavio Real. Turci su se u velikom stilu na europsku scenu vratili ove godine. Da mogu puno pokazali su već u natjecanju po skupinama Lige prvaka u kojem su bili drugi, ispred Cluja i Brage, te su s Manchester Unitedom ušli u osminu finala, u kojoj su sada izbacili i Schalke.

– Nakon utakmice poljubio sam sve igrače u čelo. Igrali smo odlično. Trebali smo zabiti gol još u prvom poluvremenu – rekao je nakon utakmice oduševljeni Fatih Terim i dodao: – To je veliki uspjeh za Tursku, Galatasaray je među osam najboljih u Europi.

Jedan od najiskusnijih igrača Galatasaraya, Hamit Altintop, nada se da bi Turci mogli i do polufinala.

– Odigrali smo četiri različita poluvremena protiv Schalkea. U prva dva nismo napravili što smo htjeli, ali 1:1 u prvoj utakmici nije bio loš rezultat. Vjerovao sam u četvrtfinale i nadam se dobrom ždrijebu u petak. Nikad nisam bio redoviti strijelac, ali puno važnija stvar od moga gola je naš ulazak u četvrtfinale – kaže Altintop.

Galatasaray ima perspektivnu momčad, sličnu onoj koja je 1999. osvojila Kup Uefe. Udarna snaga su Yilmaz Burak, stroj za golove, te iskusni Hamit Altintop koji je po četiri godine igrao u Bayernu i Schalkeu. Uzmemo li u obzir da su u prijelaznom roku momčad pojačale klase poput Sneijdera i Drogbe, mora se priznati da je predsjednik kluba Unal Aysal napravio dobar posao.

Teško je očekivati da Galatasaray već ove godine konkurira za europski tron, ali da su opasna momčad to sada svi znaju.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar TinaMazze
TinaMazze
23:10 13.03.2013.

Da je ovaj Turčin kojim slučajem Slovenac ovi bi ga trenutno proglasili najboljim napadačem svih vremena!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije