Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Euforija u Splitu

Tudor: Nikad u životu nisam vidio takvu kontru kao za naš gol

Hajduk, Lokomotiva, Poljud (1)
Ivana Ivanović/Pixsell
26.10.2013.
u 21:54

- Bio je to vrhunski nogomet, ova utakmica vratila je vjeru u hrvatski nogomet. Na terenu je bilo petnaestak reprezentativaca raznih kategorija

\"Šampioni, šampioni\", odzvanjalo je Poljudom i deset minuta nakon što je Bruno Marić zaključio derbi kola u kojem je Hajduk s 3:1 (1:0) svladao Lokomotivu. Već godinama takav gromki poklič nije se čuo Poljudom. Momčad je slavila na terenu, nikome nije padalo na pamet otići u svlačionicu.

- Ovo još nisam vidio, pet igrača ide u kontru, sami na vratara - uznevjereno je prepričavao jedan postariji navijač izlazeći sa stadiona.

Pričao je o trećem pogotku, Mario Pašalić postigao ga je u posljednjim sekundama. Bio je to impresivan detalj utakmice, u toj trci prema Lokomotivinim vratima vidjela se sva želja, moć, htijenje Hajduka, koji i dalje drži vodeću poziciju u ligi.

To su detalji same završnice. Ali, pravi junak je 21-godišnji dečko iz Međugorja Marko Bencun. Prošli tjedan s dva pogotka slomio je Hrvatskog dragovoljca, sada je nastavio niz. Najprije je u 28. minuti zaključio briljantnu akciju napadačkog kvarteta. Kouassi je odigrao za Ilurideza, Gruzijac je prošao dvojicu Lokomotivnih igrača, odigrao dupli pas s Andrijaševićem i u nastavku akcije uposlio Bencuna, koji je matirao Šarliju. Bencun je u 86. minuti, nakon krasne asistencije Sušića, potvrdio Hajdukovu pobjedu. Pjaca je u sudačkoj nadoknadi smanjio na 2:1 da bi Pašalić u posljednjim sekundama pozvao navijače na veliko slavlje.

- Loše smo otvorili utakmicu, tek od dvadeset minute uspostavili smo našu pas igru. I kad smo kontrolirali utakmicu primili smo gol - kazao je trener Lokomotive Tomislav Ivković.

Složio se da je njegova momčad loše ušla u utakmicu, ali osvrnuo se na odlično drugo poluvrijeme.

- Bio je to vrhunski nogomet, ova utakmica vratila je vjeru u hrvatski nogomet. Na terenu je bilo petnaestak reprezentativaca raznih kategorija, bio je užitak biti dio ove predstave - rekao je Ivković.

Nije želio ulaziti u suđenje Bruna Marića kojemu nije bilo lako nakon silnog pritiska. Kada je petnaestak minuta prije početka izašao na travnjak Poljud se orio od zvižduka.

- Suđenje ne komentiram, bila je utakmica bez problema bez obzira na sve što se događalo tijekom tjedna.

Igor Tudor očito ima recept za Tomislava Ivkovića. Otkako je Tudor na klupi Lokomotiva ne zna za pobjedu protiv bijelih.

- Kompleks od Tudora? Nemam ga, kolo sreće se okreće, svaka utakmica je drugačija. Idemo dalje, ima još dvije utakmice. Ako Hajduk bude igrao ovako, ako bude imao sreće može biti konkurent Dinamu - kazao je Ivković.

Hajduk je odigrao odličnu partiju, jednu od najboljih pod vodstvom Igora Tudora, kojemu su navijači skandirali nakon utakmice. Bijeli su baš djelovali kao prava momčad.

- Da, ovo je bila jedna od naših najboljih utakmica otkako sam ja treneru. Gledatelji su mogli uživati, ove dvije momčadi igraju najbolji nogomet u ligi. Čestitam mojim igračima, Lokomotivi i sucu. Nije mu bilo lako, odsudio je dobro - rekao je Tudor i pohvalio Pjacu i Mišića, koje je Ivković ubacio u drugom dijelu.

- To su ponajbolji mladi igrači u državi, volio bih ih imati u momčadi - kazao je Tudor.

No, razgovor se brzo vratio na temu o Hajduku. Splićani su kao u transu.

- Lijepo je bilo vidjeti onaj treći gol, nikada u životu nisam vidio kontru petorice igrača, bio je to prekrasan završetak utakmice - rekao je Tudor.

Hajduk je prvi na tablici, sada će se pritisak prvog mjesta još pojačati.

- Pritisak? Ima ga i profesorica u školi, ovo je sport, to je normalna stvar. Mi idemo utakmicu po utakmicu - kaže Tudor.

Osvrnuo se na junaka Marka Bencuna.

- Čekali smo ono nešto od njega. I došlo je u ove dvije utakmice, nadam se da će se tako i nastaviti. Ima sve potrebne kvalite da uspije - zaključio je Tudor pohvalivši još Sušića i Bradarića.

 >>Hajduk u ludoj završnici slomio Lokomotivu i pobijedio 3:1

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije