Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽESTOKA REAKCIJA

Toni Kukoč jednom rečenicom o Jokiću raspalio vatre u Srbiji: 'Opalilo ga je, a sad će ga pojesti javnost'

Beograd: Konferencija košarkaške legende Tonija Kukoča, glavnog protagoniste dokumentarnog filma "Magična sedmica"
Foto: Antonio Ahel/ATA Images/PIXSELL
1/3
03.04.2024.
u 12:54

– Kukoču on nije najbolji s ovih prostora, imajući vjerojatno u vidu samog sebe. Samo je Kukoču bilo glupo da kaže u kameru: "Ja sam taj koji sam bolji od njega" – rekao je nekadašnji srpski reprezentativac

Proteklog tjedna Toni Kukoč bio je u Beogradu gdje je održana premijera dokumentarnog filma o njegovoj karijeri. Za vrijeme posjeta srpskoj prijestolnici bio je gost Partizana na dvoboju Eurolige protiv grčkog Olympiacosa, a jednom je izjavom za tamošnje medije malo raspirio vatre. Pitali su ga srpski novinari o Nikoli Jokiću, briljantnom srpskom centru.

– Jokić nije atleta, ne trči brzo i ne skače kao američki igrači, ali ima nevjerojatnu osobinu da utakmicu uvede u ritam koji njemu odgovara. Pogađa, asistira, hvata lopte, sve u nekom svom moodu. Kad uvede utakmicu u ritam koji njemu odgovora, onda može raditi što hoće – rekao je Kukoč za Sportski žurnal.

Prema Kukočevu mišljenju, Nikola Jokić još uvijek nije najbolji igrač s ovih prostora, iako je već do sada osvajao mnoge pojedinačne nagrade, a i sam je prošle sezone predvodio Denver do naslova prvaka.

– Možda će biti, ali još nije. Jokić, unatoč statistici, nije na poziciji centra na nivou Dine Rađe ili Vlade Divca. Divac je prije 30 godina iznenadio Ameriku načinom vođenja lopte sa svojom visinom. Rađa je mogao uhvatiti loptu pod košem i stići na drugu stranu zabiti koš. Tko se sjeća Sabonisa, zna kako je on dominirao kao centar. Šteta što su ga Ahilove tetive toliko mučile. Jokić je puno napredovao i može još dosta unaprijediti igru.

Na ove Kukočeve riječi u svom je podcastu reagirao Duško Savanović, bivši srpski reprezentativac.

– Taština, ego su jako snažni, a Kukoča su sada opalili. Ta izjava prenesena je tako da ispadne kako Jokić nije bolji od Divca i Rađe, i to nije istina, ali istina je malo mekša. Kukoču on nije najbolji s ovih prostora, imajući vjerojatno u vidu samog sebe. Samo je Kukoču bilo glupo da kaže u kameru: "Ja sam taj koji sam bolji od njega!"  Što je faktor najboljih? Kukoč je uz Jordana i Bullse bio dio legendarne generacije i on je neprikosnoven što se toga tiče. Ako pogledamo statističke parametre tko pomiče granice igre, to je Jokić.

Utjecaj na igru samu – koliko se košarka mijenja u posljednjih 25 godina – najveća dva utjecaja po pravilima do 2010. Imao je Shaq, unio je drukčija pravila igre, od 2010. Do 2020. i pojave Stepha Curryja, koji je pomaknuo totalno drugu vrstu igre, šutira iz igre kao da šutira slobodna bacanja, pomaknuo je koncept igre. Izravan utjecaj igrača na igru, mislim da i Jokić spada među te igrače. Što je parametar za najboljeg? Titula ili kvaliteta igre? Malo Kukoču radi ego, dali su mu šansu, pitali ga. Sad će ga će malo javnost pojesti. I treba malo, da ne bude dosadno."

Tko će pobijediti u polufinalu Kupa?

Ključne riječi

Komentara 8

JU
JustinCase
14:43 03.04.2024.

Kad je to molim te, Kukoc, Divac ili Radja bio MVP? Jokic vec dva puta, (lani pokraden) i MVP finala

Avatar Bill Carson
Bill Carson
21:22 03.04.2024.

Nemojte promatrati košarku samo kroz NBA. Ona stara generacija je radila čuda po Europi.

Avatar barba_arba
barba_arba
17:05 04.04.2024.

Danas NBA-utakmice nerijetko završavaju 133-131, negledivo, izaziva glavobolju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije