Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
s Uefinom delegacijom

Tomašević će večeras biti na Maksimiru. Otkrio je i plan za izgradnju novog stadiona

Zagreb: Svečana loža na stadionu Maksimir tijekom utakmice između Dinama i Rijeke
Slavko Midzor/PIXSELL
06.09.2022.
u 12:06

- Idem na utakmicu Dinamo - Chelsea, s obzirom na to da je Liga prvaka i da imamo čast da nam dolazi visoka delegacija Uefe - rekao je gradonačelnik.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević na današnjoj je konferenciji za medije povodom otvorenja radova na biciklističkoj magistrali rekao da će večeras biti na Maksimiru na utakmici prvog kola Lige prvaka između Dinama i Chelsea.

- Idem na utakmicu Dinamo - Chelsea, s obzirom na to da je Liga prvaka i da imamo čast da nam dolazi visoka delegacija Uefe - rekao je gradonačelnik.

Zatim je pričao o maksimirskom stadionu i ponovio većinu imovinsko-pravnih problema o kojima je govorio u HRT-ovoj emisiji Nedjeljom u 2 u nedjelju. Također je ponovio u kojem su stanju opsežni pregovori između grada i kluba Dinama (koji uključuju i kamp HNS-a, odnosno Dinamove škole i zamjenski stadion) te koji je plan nakon što se do kraja mjeseca riješe svi pravni problemi oko zemljišta na kojem je stadion. Opširnije pročitajte OVDJE.

Na pitanje novinara može li se u renovaciji Maksimira računati na financijsku pomoć iz europskih fondova Tomašević je odgovorio da ne može.

- Teško može jer čak ni za teško stradale sportske objekte u potresu poput Doma sportova, ne mogu se povući novci iz EU fondova jer oni nisu za to predviđeni. Fond je predviđen za obnovu škola, vrtića, cesta, infrastrukturu vode, ali ne i za sportske objekte. Nama samo za obnovu Doma sportova treba 180 milijuna kuna i to će vjerojatno ići iz proračuna.

Objasnio je i kako bi se provela onda građa novog stadiona na istom mjestu gdje je današnji Maksimir nakon što se riješe svi sporovi.

- Na temelju modela prava građenja, zemljište će ostati u vlasništvu grada Zagreba. Međutim, na više desetaka godina se zemljište daje investitoru, to može biti Dinamo, ali i ne mora, koji mora izgraditi građevinu kakva se traži i nakon toga se posjed vraća gradu. Hrvatski nogometni savez za sada nije bio u razgovorima.

>> Pogledajte i video: Stotine navijača Dinama satima čekalo u redu za ulaznice za Ligu prvaka

Komentara 10

KL
Klavocin
12:24 06.09.2022.

Daj senf ne kaki, pa most se izgradio sa lovom od eu, a nije bilo potresa ni čuda. Nećete svi vi političari raditi ono gdje nemate koristi a to je novac, a iz eu fondova nema love za vas. Ako nećeš radit stadion, vrati Maksimiru dinamu da vidimo dal će on gradit isti. Ili svi zajedno čekate da se to ruglo sruši, a onda u gradnju stanova.

IL
ilija26
12:42 06.09.2022.

Vjerojatno počinje prije izbora 😃

Avatar Nlnja
Nlnja
15:06 06.09.2022.

Klaun.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije