Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKI PRVACI

Tata Glasnović: Nećemo valjda na tržnici u Dubravi tražiti sponzore

'SPECIJAL MAX 06.08.2013., Zagreb - Josip Glasnovic novi je europski prvak u gadjanju letecih meta, u disciplini trap. Na EP-u u njemackom Suhlu Josip  je osvojio zlato. Braca Glasnovic dosad su osvoj
'Igor Kralj/PIXSELL'
27.08.2013.
u 09:22

Zbog pomanjkanja novca europskim prvacima visi nastup na SP-u u Peruu. Samo ove godine osvojili su tri medalje: Josip ima europsko zlato i srebro u Svjetskom kupu, a reprezentacija zlato s EP-a

Iako su europski prvaci (momčadski i Josip Glasnović pojedinačno), iako u tom sportu imamo i olimpijskog pobjednika (Giovanni Cernogoraz), strijelci na leteće mete nisu sigurni da će nastupiti na SP-u u Limi (Peru) od 15. do 22. rujna.

– U Savezu su nam rekli da nemaju novca. Trebala su putovati trojica strijelaca i trener Stjepan Vučković, i to bi stajalo oko 80.000 kuna. A direktor reprezentacije Ivan Cvitak kaže da imaju samo 45.000. No, u ovakvoj situaciji, kada nema novca ni za zrakoplovne karte, a kamoli za barem najnužnije pripreme, nema smisla ni putovati – kaže Franjo Glasnović, otac i trener braće Glasnović, Antona i Josipa.

Problem je nastao, kaže, zato što je godišnji proračun letećih meta (350.000 kuna) kreiran na temelju najnižih cijena, a u stvarnosti su one puno veće. Taj je novac trebao biti dostatan za financiranje SP-a, EP-a i četiri mitinga svjetskog kupa. No, iako se otišlo samo na tri mitinga svjetskog kupa, uzmanjkalo je za najvažniju akciju – SP.

– Čini se da naše medalje malo vrijede Hrvatskom streljačkom savezu i HOO-u. Nećemo valjda na tržnici u Dubravi tražiti sponzore – ne skrivajući rezignaciju našalio se Glasnović

Imamo trojicu odličnih strijelaca i bila bi prava šteta ne da na kraju ne otputuju u Peru.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije