Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mora ga mijenjati

Talijanski ministar tvrdi da je na Pašalićevom dresu nacistički simbol: Isto su govorili i za Buffona

Serie A - Udinese v Atalanta
Foto: JENNIFER LORENZINI/REUTERS
1/2
27.06.2023.
u 16:00

Nogometašima bi od iduće sezone trebalo biti zabranjeno nošenje broja 88 na dresu jer su ga rasističke skupine koristile kao simbol njemačkog nacističkog pozdrava, obzirom da je osmo slovo abecede H. Odluka odlazi direktno od ministra unutarnjih poslova Mattea Piantedosija

Prema najavi talijanskog ministra unutarnjih poslova Mattea Piantedosija, svim će sportašima u Italiji biti zabranjeno nošenje broja 88 na dresu. Kao razlog navodi povezanost tog broja s antisemitizmom. Tiče se to i hrvatskog reprezentativca Marija Pašalića koji igra za Atlantu.

Poveznica između tog broja i nacizma jest ta što su ga određeni rasistički pokreti koristili kao simbol njemačkog nacističkog pozdrava. H je osmo slovo abecede pa ga stoga u ovome simbolu zamjenjuju brojem osam.

VEZANI ČLANCI:

Isti broj nosio je u dva navrata i legendarni talijanski vratar i reprezentativac Gialuigi Buffon. Prvi period kad ga je imao na svome dresu bio je period dok je igra za Parmu na samom početku karijere te drugi period u Juventusu od 2019. do 2021. godine. Tada je također povezivan s nacističkom simbolikom.

VIDEO Modrić potpisao novi ugovor s Realom! Kapetan ostaje kako bi poveo Hrvatsku na Euru?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije