Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VN ČEŠKE

Svjetski prvak zbog nove operacije propušta i sljedeću utrku

Marc Marquez
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
04.08.2020.
u 15:07

Zamijenit će ga probni vozač Stefan Bradl

Svjetski motociklistički prvak Španjolac Marc Marquez neće sudjelovati na VN Češke u nedjelju nakon što je u ponedjeljak drugi put operiran zbog ozljede desnog ramena, objavila je u utorak njegova momčad.

Španjolac i njegova momčad Honda odlučili su da ipak neće voziti u Češkoj kako bi se mogao oporaviti do kraja, a zamijenit će ga probni vozač Stefan Bradl, navodi se u priopćenju Honde.

Svjetski prvak u kategoriji Moto2 iz 2011. Bradl prošle je godine startao četiri puta, a najbolji rezultat mu je bio deseto mjesto u Španjolskoj i Njemačkoj.

Drugom operacijom kojoj je podvrgnut Marquez, nakon prve koje je izvedena 21. srpnja, dva dana nakon pada na stazi u Jerezu, omogućeno je uklanjenje titanijske pločice u ramenu jer se oštetila zbog nakupljanja stresa", izjavio je kirurg u sveučilišnoj bolnici Dexeus u Barceloni Xavier Mir.

Tri dana nakon prve operacije Marquez je sudjelovao na treninzima za VN Andaluzije, ali je ipak odustao od nastupa na utrc jer nije mogao u potpunosti upravljati motociklom. VN Andaluzije osvojio je Francuz Fabio Quartararo (Yamaha-SRT)

Sa 50 bodova Quartararo je vodeći u poretku vozača, drugi je Španjolac Maverick Vinales (Honda) sa deset manje, a treći sa 24 boda manje Talijan Andrea Dovizioso (Ducati).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije